avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum privat bariera si parcari in fata portii acces ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum privat bariera si parcari in fata portii acces auto

Buna ziua,
De curand ne-am construit o casa situata pe un drum care este detinut in totalitate de catre locatarii deserviti de acel drum (sunt cam 20 de proprietari).
Drumul este unul infundat (are o lungime de 250 m si latime de 8 m) si in capatul lui exista 2 alveole de intoarcere.
Cu totii am contribuit cu bani (multi) pentru a pava drumul (deoarece era noroi) iar acum ne lovim de cateva probleme.
In primul rand sunt tot felul de persoane care parcheaza in fata portii mele de acces auto. Apoi mai sunt alti indivizi care intra pe drum si circula cu viteze de pana la 100 Km/h. Alti indivizi vin si se urca cu masinile pe trotuarul din pavaj iar tinand cont ca in zona respectiva nu s-a putut cilindra foarte bine, tot pavajul se lasa si se strica. In schimb alti indivizi merg si intorc pe o parcela libera (chiar daca este noroi) si apoi aduc pe roti acel noroi si pe drum.
Am facut o adresa la Primaria Cluj-Napoca (situatia este in Cluj-Napoca) cu privire la posibilitatea amplasarii unei bariere si ce pot sa fac cu masinile parcate in fata portii mele de acces si mi s-a dat urmatorul raspuns: "Referitor la sesizarile Dvs. inregistrate la aceasta institutie sub nr. XXXX din 13.02.2015, va comunicam urmatoarele: Politia Locala, Serviciul control trafic rutier actioneaza si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind circulatia pe drumurile publice apartinand domeniului public sau privat al statului.
Montarea unei bariere de restrictie se poate realiza doar cu autorizatie de constructie conform Legii nr 50/1991 rep."

Deci eu inteleg ca fiind drum privat Politia nu se baga. Adica ar trebui sa-mi fac singur dreptate sa le vandalizez masinile sau sa aduc un utilaj sa le mute sau ce sa fac? Cum ar veni noi pe banii nostri intretinem drumul, dezapezim, il pavam/asfaltam dar apoi nu putem sa-l si protejam de cei care il deterioreaza...
In CF scrie la categoria de folosinta "altele" iar la observatii "Teren destinat circulatiei publice".
Deci eu ce optiuni am?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
buneacalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 10:44, 8 Martie 2015
Care este nelamurirea, este adevarat ce spuneti, care este intrebarea?
Imi cer scuze am postat din greseala formularea incompleta. Am postat intrebarea concreta si completa intr-un alt mesaj. Am sa-l editez si pe acesta pentru ca observ ca nu pot sa-l sterg.
Multumesc si imi cer scuze!
Este necesar obținerea unei AC B deoarece reprezintă o lucrare de construire..Veți obține mai întâi un Certificat de urbanism , prin care se va preciza regimul juridic , economic și tehnic al drumului pe care doriți să-l blocați și apoi puteți să faceți bariera respectivă.
Dacă este în proprietatea privată sau de stat a Primăriei, de respectivul drum va avea grijă primăria dacă este prop. privată a riveranilor atunci acștia vor avea obl. de întreținere.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul cu privire la bariera. Referitor la cei care parcheaza masina in fata portii mele de acces auto (si pe care am pus si semn cu parcarea intrezisa) ce pot sa fac? Se pare ca pentru drumuri private nu exista reglementari si atunci se aplica legea junglei? Totusi cand ceri AC specifici unde e poarta de acces auto si daca vrei sa ai 2 porti de acces auto nu ti se permite. Tot inainte de AC ai nevoie de ceva aprobari de la Directia de Siguranta Circulatiei. Pana la urma cum este, exista reglementari si pentru drumurile private sau nu, pentru ca din ce inteleg eu raspunsul ar fi "depinde".
Multumesc!
Faciti o analogie.
Drumul e proprietate.
Curtea casei e tot o proprietate.
Ce faci cand o persoana lasa un bun pe propritatea ta ,fara acordul tau si chiar fara stire ?
Poze si chemi politia sa identifice faptasul .

Alte discuții în legătură

Interzis cu exceptia riveranilor Sebastian 19 7 9 Sebastian 19 7 9 Va rog un raspuns Cum este defint un drum marcat cu indicatorul acces interzis cu exceptia riveranilor Drum public sau privat (vezi toată discuția)
Buna ziua. as avea nevoie de sprijinul si expertiza comunitatii ... Horus Horus Buna ziua. As avea nevoie de sprijinul si expertiza comunitatii pe urmatoarea: Cum se poate reglementa accesul(limita de tonaj, viteza, inaltime, chiar si ... (vezi toată discuția)
Cale de acces/drum de servitute Stefanlcs Stefanlcs Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu un drum de servitute ,in cartea funciara este drum de acces cota parte de 18,22% din suprafata indiviza de 47 mp ... (vezi toată discuția)