avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. As avea nevoie de sprijinul si expertiza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. As avea nevoie de sprijinul si expertiza comunitatii ...

Buna ziua. As avea nevoie de sprijinul si expertiza comunitatii pe urmatoarea: Cum se poate reglementa accesul(limita de tonaj, viteza, inaltime, chiar si amplasarea unei bariere pt accesul limitat doar la riverani) pe un drum privat, inclusiv prin amplasarea de indicatoare rutiere? Este vorba de o portiune de drum privat aflat in continuarea unui strazi, portiune pe care primaria ne-a raspuns oficial ca nu intentioneaza sa o preia. Acest drum privat se termina practic in camp si permite accesul doar celor ce detin proprietati in zona, insa atat drumul cat si casele adiacente au de suferit in urma unui trafic usor si greu/foarte greu spontan prin traversarea campului(avand ca rezultat umplerea de noroi a intregului drum si colmatarea gurilor de canalizare, afectarea structurii caselor de catre utilajele si masinile de mare tonaj ce trec pe drum etc), viteza excesiva si nerespectarea regulilor de circulatie etc. Poate fi obligata primaria printr-o solicitare sa introduca restrictii sau macar indicatoare corelate cu ce se face pe zona de drum privat(acces interzis cu exceptia riveranilor, drum ingustat etc)? Nu am reusit sa gasesc in legislatie niste informatii exacte pentru aceasta speta asa ca sper sa ma puteti ajuta.
Cel mai recent răspuns: Horus , utilizator 10:48, 13 Octombrie 2020
Primaria este singura autoritate care se ocupa de acest lucru. daca refuza actionati-o in judecata pe obligatia de a face si se va rezolva. apelati la un avocat pentru a studia cazul in speta
Va multumesc pentru raspuns. Autoritatea primariei se aplica deci si pentru drumuri private si/sau servitute?
al cui e terenul, cine e proprietar ?
Suntem cativa proprietari, fiecare lasand o retragere egala(pana la jumatatea drumului de-a lungul deschiderii fiecaruia) pentru acest drum de acces. Situatia a rezultat in urma dezmembrarii/parcelarii unui lot foarte mare.
cereti o autorizatie de constructie si faceti-va singuri bariera, e drum privat, e al dvs daca nu l-ati cedat primariei.

Alte discuții în legătură

Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Drum privat bariera si parcari in fata portii acces auto buneacalin buneacalin Buna ziua, De curand ne-am construit o casa situata pe un drum care este detinut in totalitate de catre locatarii deserviti de acel drum (sunt cam 20 de ... (vezi toată discuția)
Protejare de distrugere drum privat imbroserv imbroserv Buna ziua, Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati. In zona in care locuiesc sunt 4 strazi legate intre ele sub forma unui patrat. Trei laturi din ... (vezi toată discuția)