avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cale de acces/drum de servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cale de acces/drum de servitute

Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu un drum de servitute ,in cartea funciara este drum de acces cota parte de 18,22% din suprafata indiviza de 47 mp din lotul 2-drum de acces.Situatia este urmatoarea este un drum de 8m latime si 300 lungime,cu blocuri si case pe ambele parti.In ambele parti drumul are iesire la artere publice.Pe strada sunt aproximativ 400 (24 de proprietati case si blocuri)de persoane care sunt in situatia mea (cu cota parte).Drumul cum nu apartine de primarie nu este asfaltat si este intr o stare preacara.Pe drum este pietris si pamant,cum jumatate din Popesti Leordeni este inchis cu bariere sau cu stradute foarte inguste traficul pe strada noastra este intens.Aici vin cu 2 intrebari legate de pavarea stazii si montarea unor bariere.Situatia este rea,nu exista scurgere pluviala,traficul este mare se circula cu viteza mare,au fost cazuri de geanuri sparte la masini din cauza vitezomanilor.
1.Pot eu ca presedinte de asociatie a blocului in care stau sa cer o autorizatie pentru pavarea drumului ?Sau este nevoie de acceptul tuturor 400 de co-proprietari pt. aceasta lucrare?
2..Pot eu ca presedinte de asociatie a blocului in care stau sa cer o autorizatie pentru montarea unor bariere?(sau o bariera la care sa aiba acces toti de pe strada)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Stefanlcs , utilizator 11:55, 5 Iunie 2020
1. Nu cred ca o sa suere vreun locatar, coproprietar al drumul, a il pavati dar ar trebui sa discutati si cu dumnealor sa stabilit un termen si moment de executare a lucrarii, sa nu-i incomodeze...
2. Intrebati la primarie si politie daca este drum deschis circulatiei auto.
Daca nu este...atunci discutati cu toti locatarii montarea acestor bariere precum si un mod prin care se asigura interventia serviciilor de urgenta ( politie, pompieri, ambulanta...).
Nu se supăra nimeni, suntem cât de cât organizați nu exista obiecții, sa spunem ca 95% sunt de acord iar ceilalți nu vor sa participe financiar sau nu dam de ei. Întrebarea era pentru obținerea autorizațiilor de construcție pentru pavaj și montare bariere cine din dei 400 are dreptul sa ceara aceste autorizații?
Imputerniciti pe cineva...
Sau va imputernicesc pe dvs. sa faceti demersurile...
Este nevoie de acordul tuturor coproprietarilor atat pentru pavarea drumului cat si pentru montarea unei bariere.
Deci dacă o persoana nu da semnătura strada rămâne în nămol?
Asa rea sa fie situația?
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
Stefanlcs, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare parcare cu plata RuxandraPopa RuxandraPopa Buna ziua, Detin un teren in Popesti Leordeni si as vrea sa-l fructific transformandu-l intr-o parcare cu plata pentru locuitorii din blocurile vecine care ... (vezi toată discuția)
Drum privat bariera si parcari in fata portii acces auto buneacalin buneacalin Buna ziua, De curand ne-am construit o casa situata pe un drum care este detinut in totalitate de catre locatarii deserviti de acel drum (sunt cam 20 de ... (vezi toată discuția)
Schimbare limita de viteza pe strada secundara j_add j_add Buna ziua! Locuiesc pe o strada secundara, intr-o comuna si vreau sa stiu ce demersuri trebuiesc facute, ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a schimba ... (vezi toată discuția)