avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara.In anul 2003 se face un antecontract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara.In anul 2003 se face un antecontract de vanzare-cumparare ...

Buna seara.In anul 2003 se face un antecontract de vanzare-cumparare asupra unui teren,fara a fi trecuta o data pana la care se se finalizere vanzarea.Datorita faptului ca cadastru si intabularea pe acel teren nu erau facute,prin procura notariala am delegat pe un tert sa se ocupe in numele nostru si pentru noi de toate actele necesare perfectari vanzari.Tipul avea dreputul sa semneze in numele nostru.Cumparatorul cu tipul respectiv se stiau foarte bine.In acest an 2022 ,am primit o notificare de la Anaf ca am de platit impozitul pe acel teren.Cand am fost si m.am interesat de ce ,explocatia a fost ca la ei nu exista decat acel antecontract si de fapt si de drept noi suntem proprietari.Bun...tin sa spun ca de la data din care s.a facut antecontractul noi NU am mai beneficiat de nimic de pe acel teren.La momentul actual nu stiu unde ii pot gasi pe respectivi.Intrebarea mea este ce pot face.Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Patru Andreea , utilizator 20:10, 21 Septembrie 2022
Buna ziua,

Formulați o acțiune prin care sa solicitați pronunțarea unei hotărâri care sa tine loc de contract. Banii au fost achitați integral? De ce nu s a finalizat încheierea contractului de vânzare-cumpărare?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Formulați o acțiune prin care sa solicitați pronunțarea unei hotărâri care sa tine loc de contract. Banii au fost achitați integral? De ce nu s a finalizat încheierea contractului de vânzare-cumpărare?

Buna ziua ,cred ca integral.Iar pentru finalizarea contractului trebuia sa se ocupe persoana pe care noi am imputernicit.o la notar,ce s.a intamplat nu stiu.Cea ce stiu este ca nu suntem singuri in aceasta situatie.Respectivele persoane(cumparatorul si imputernicitul)in acea perioada a cumparat mai multe terenuri .Speta este identica(adica antecontract si imputernicire)adica acelasi cumparator si s.a imputernicit aceeasi persoana pentru perfectarea actelor.
Noi suntem vanzatorii
si care este problema dumneavoastra?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

si care este problema dumneavoastra?

Vreau sa stiu ce pot face acum cu acest teren,daca actele acelea(antrecontractele daca nu au o data pana la care se terminau de finalizat )mai sunt valabile.Am inteles ca actele nedatate au o valabilitate de 3 ani.Nu stiu daca este adevarat sau nu,si daca este asa ce pot face.

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare ContSters257326 ContSters257326 buna ziua, Am antecontract de vanzare cumparare, pentru achizitionarea unui imobil; Imobilul in cauza este un teren +constructie terenul are cadastru ... (vezi toată discuția)
Constatare drept de proprietate loredana24 loredana24 Buna ziua. Va solicit ajutorul cu urmatoarea speta. X face un antecontract de vanzare cumparare cu Y in vederea vanzarii unui teren agricol. Pretul este ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un teren fara intabulare? morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind un teren intravila de 1 ha pentru care nu am facut cadastrul si intabularea. Este posibil sa-l vind, urmind ca persoana care cumpara sa faca ... (vezi toată discuția)