avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot vinde un teren fara intabulare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot vinde un teren fara intabulare?

Vreau sa vind un teren intravila de 1 ha pentru care nu am facut cadastrul si intabularea.
Este posibil sa-l vind, urmind ca persoana care cumpara sa faca atit cadastrul cit si intabularea? Cineva ma sfatuia sa fac la notar un act previnzare ?! cu mentiunea ca s-au incasat banii pe pamint si ca urmeaza sa se faca cadastru si intabularea de catre cumparator.
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 21:05, 10 Octombrie 2009
Legal nu aveti voie sa vindeti terenul daca nu are intabulare si cadastru.
Puteti insa sa incheiati un antecontract de vanzare cumparare -promisiune de vanzare- pe acest teren in cuprinsul caruia sa transmiteti obligatia de a face cadastrul si intabularea catre cumparatorul dvs. urmand ca dvs. sa va obligati sa ii vindeti la momentul la care va realiza toate aceste acte.
Se poate prevedea in promisiunea de vinzare ca mi-a platit banii pe pamint? ideea e de a ma intilni o singura data cu cel ce cumpara :)....plec din tara.
Puteti sa incheiati la notar un antecontract de vanzare-cumparae cu promisiunea de vanzare dupa realizarea cadrastului si intabulare, dar nu puteti incasa pretul decat la semnarea contractului de vanzare-cumparare,eventual puteti obtine o suma d ebani ca arvuna.Sau puteti sa va intelegeti cu cel care cumpara sa faca cadastrul si intabularea si sa scadeti din pret costul acestora,daca sunteti ambele parti de buna craedinta.
Nu prea inteleg... "Sau puteti sa va intelegeti cu cel care cumpara sa faca cadastrul si intabularea si sa scadeti din pret costul acestora,daca sunteti ambele parti de buna craedinta. " Ce act se intocmeste in acest caz?
Se poate prevede o clauza prin care cumparatorul sa va faca plata inainte, dar riscurile pentru viciile contractului vor trece de partea lui si oricum la semnarea contractului trebuie prezenta ambelor parti.O solutie ar fi sa mandatati pe cineva sa va perfecteze contractul,printro procura de mandat la notar.

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Sfat pt vinzarea pamintului morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind 1 ha de pamint pt. care am Titlul de Propietate, am gasit un cumparator dar apar unele probleme: 1. Nu este intabulat 2. Pe acest teren este ... (vezi toată discuția)
Indiviziune mostenire ninasave ninasave Buna ziua Doi frati au in indiviziune o casa cu terenul aferent si o suprafata de teren arabil intravilan.Unul dintre frati locuieste in casa iar celalalt nu ... (vezi toată discuția)