avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate Luminita Petrean

Activitate Luminita Petrean

Să depun înainte de termen sau în timpul ședintei la termenul din 10 octombrie ?
Avocatele mi-au spus că nu se poate face nimic și trebuie să așteptăm.
Am calculat eu și pot achita eu suma acum.
Dacă achit se poate continua procesul ?
Multumesc.
Vreau să solicit ajutor public judiciar. Cum procedez ?
Mulțumesc. Vreau să solicit ajutor public judiciar, taxa este foarte mare, iar în acest moment venmiturile mele sunt foarte mici, salariul minim pe economie. Am fost angajată în firma deținută împreună cu fostul meu soț. Acesta m-a concediat, tocmai să mă pună în situația de a întâmpina greutăți la partaj. El este și directorul unei multinaționale în România și s-a pronunț'at divorțul din culpa lui exclusivă.
Pot să achit până în 10.10.2022 o sumă minimă (25% din taxă ) ca să considere cererea și ca procesul să-și urmeze cursul ?
Vă mulțumesc.
Bună ziua,
În februarie 2022 am depus cerere pentru partaj în urma divorțului. S-a comunicat fostului sot cererea de chemare în judecată, s-a stabilit primul termen în 06.06.2022. Instanța nu a stabilit taxa judiciară de timbru. Dl. judecator, s-a scuzat ca fiind culpa instanaței s-a dat termen 10.101.2022 pentru calacularea taxei de timbru. La dosar sunt toate certificatele fiscale ale imobilelor și toate documentele necesare calculării taxei de timbru. NU s-a calculat taxa și nici nu s-a emis nici o rezoluție în dosar. Am depus o adresă prin care am sesizat acesr lucru pentru a nu se amâna din nou termenul. Luni 10.10.2022 am termen. Ce pot să fac ? Instanța poate amâna din nou pentru acelasi motiv ? Că nu a calculat taxa de timbru ? Menționez din nou la dosar sunt toate actele necesare calculării taxei de timbru. (termenele sunt f. lungi 5-6 luni) Vă rog să-mi spuneți dpv legal ce pot face ? Vă mulțumesc.
Bună ziua,

Avocata nu a vrut să-mi ceară în apel toate drepturile care mi se cuveneau conform codului civil, respectiv prestatie compenastorie în urma unui divorț din culpa exclusivă. Pe fond mi-am cerut dreptul acesta mi-am redactat singură cererea. Avocata a refuzat categoric acest lucru, mi-a spus că nu voi primi oricum. Eram coplesită de emoții și am zis să facă cum crede ea. S-a pronuntat divortul din culpa exclusivă a soțului meu am primit daune morale, 27 ani căsnicie. Am făcut cerere de completare în care mi s-a răspuns că nu am cerut în apel acest lucru.
Hotărârea definitivă a fost pronuntată în 08.07.2021.
Pot să mă îndrept împotriva avocatei ca reprezentare neloială ? Sau există o soluție prin care să mai pot face ceva. Mulțumesc.
Eu am salariul minim pe economie iar fostul meu soț director de multinațională are 1.400.000 lei.