avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate MaBo8

Activitate MaBo8

Răspuns la discuția Schimbare apometru
Multumesc pentru raspuns.
Pot merge in instanta sau ce se poate face in cazul acesta? Este a 3 a luna in care imi pun apa in plus pe lista.
Specific ca s-a hotart la nivel de Comitet Executiv ca in cazul apometrelor mai vechi de 12 ani sa se adauge 6.3m3/persoana in plus. Am aflat recent ca apometrul este mai vechi de 12 ani(am intrebat vechii proprietari).
Este legal sa platesc suma asta in plus lunar sau trebuie sa merg in instanta?
Buna ziua,
Asociatia de proprietari a luat hotararea de a schimba apometrele si sa puna un model cu citire de la distanta. Eu nu am putut schimba apometrul pentru ca modelul cel nou este mult mai mic decat ce am in prezent. Mi s-a spus ca cel nou nu se potriveste si ca nu se poate schimba. Apometrul meu actual este mai mare, voluminos, iar cel nou este mic si vine cu un racord mai scurt. Mentionez ca nu am facut nicio modificare la instalatia apometrului, asa am achizitionat apartamentul in urma cu 3 ani. Ca urmare a faptului ca nu am schimbat apometrul mi se pune in fiecare luna cate 7 mc de apa rece in plus fata de ce consum. Numai mie, Restul vecinilor au schimbat toti apometrele cu cele cu citire la distanta. Este legal sa mi se puna apa in plus in fiecare luna sau este un abuz?
Mentionez ca sunt pro schimbat apometrul si asta le-am comunicat si celor de la asociatie.
Avand in vedere ca persoanele in cauza sunt rude, nu cred ca verificarile lor vor clarifica situatia....

ynocentta a scris:

Consumul de apa poate scadea real cand persoana nu utilizeaza apa pentru varii motive servici,plecat din apartament sau in cazul cand nu se comunica index real,sau cand se fac interventii neautorizate pe instalatie cu scopul fraudarii inregistrarilor
Daca aveti suspiciuni puteti sesiza official conducerea asociatiei de proprietari sa dispuna verificari de natura sa clarifice situatia

Consumul nu este calculat la pausal. Fiecare are apometre. Una peste alta vor sa schimbe si apometrele...
Buna ziua,
Intrebarea mea este legata de o asociatie de proprietari unde conducerea a fost schimbata.
Ce demersuri legale se pot lua atunci cand consumul de apa al unei rude a presedintelui de asociatie scade considerabil (2-4 m3 la 3 persoane) iar depasirea de consum ce este repartizata la toti proorietarii a crescut considerabil (19m3/scara de 12 apartamente pe luna august)?