avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate viorel66

Activitate viorel66

Multumesc mult domnule Popa , O sa incerc sa ma adresez lor . Numai bine va doresc !
buna seara , si multumesc mult pentru raspuns; problema e putin mai complicata : casa a fost ridicata in anul 2013 fara autorizatie de constructie pe un teren in proprietate, latime la strada 10,10 m , in 2021 am facut cadastrul si a fost inscrisa in cartea funciara cu mentiunea fara acte, platind impozitul pe 5 ani anteriori . In anul 2002 obtinusem o autorizatie de constructie pentru un atelier prestari servicii dar din lipsa de fonduri a ramas la stadiul de fundatie , iar casa a fost construita pe acea fundatie . eu as dori sa intru in legalitate dar nu stiu cum , e normal ca in 2002 se putea construi pe un teren cu latime de 10 m la strada iar in 2013 nu mai era posibil ?
Buna ziua , impozitul pe o cladire pentru care nu imi este recunoscut titlul de proprietar trebuie sau nu trebuie platit ?
Buna ziua,
pe un teren cu 10, 10 m deschidere la strada , devenit proprietar prin contract de vanzare- cumparare , in anul 2002 am obtinut o autorizatie de constructie pentru un atelier prestari servicii dar din lipsa de fonduri nu am mai reusit sa continui lucrarile in acel an finalizand doar fundatia . pe acea fundatie in anul 2013 am construit o casa fara a obtine o noua autorizatie de construire . In anul 2021 am facut cadastrul si intabularea in cartea funciara cu mentiunea " fara acte ", platind la primarie impozitul aferent casei pentru 5 ani anteriori . Anul acesta dorind sa obtin certificatul de atestare a constructiei , de la urbanism mi s-a spus ca nu indeplinesc conditiile de urbanism dat fiind faptul ca terenul nu are 12 m deschidere la strada ,( conditie care nu a fost ceruta in anul 2002 ) , si ca urmare nu se poate face nimic in demersul intrarii in legalitate si obtinerea titlului de proprietate asupra constructiei .
Dorind sa instrainez proprietatea (casa si teren) , va intreb daca exista vreo posibilitate juridica ?
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns .