Buna ziua! Asi dori sa supun atentiei dumneavoastra un fapt care mi s-a intimplat recent. In urma cu citeva zile am primit acasa o invitatie la sediul politiei din orasul meu(Calafat,Dolj). Am mers la ora specificata pe aceea instiintare si mi s-a spus ca a fost facuta o reclamatie referitoare la un accident rutier usor in care ar fi fost implicat autoturismul meu. Aceea reclamatie se baza pe un bilet lasat pe parbrizul masinii avariate,in care era scris: "cel care v-a lovit masina are numarul de inmatriculare DJ-xx-xxx". Autoturismul meu nu a fost implicat in nici un accident,nu exista avarii care sa denote asa ceva si mai sunt si marturiile colegilor mei de munca cum ca la data respectiva eu eram in timpul programului de munca,autoturismul meu fiind in parcarea unitatii unde lucrez. totusi,domnul agent de politie,dupa ce a incercat sa ma faca sa recunosc in procesul verbal ca am luat parte la acest accident,mi-a retinut permisul de conducere! Am specificat in procesul verbal ca nu am fost implicat eu sau autoturismul meu in nici un accident rutier. Cu toate astea,mi-a fost retinut permisul! Mi-a spus sa fac o plingere la judecatorie si imi recuperez permisul! este normal asa ceva? Apoi am fost sunat de catre firma mea de asigurari ca cineva incearca sa-si repare masina pe asigurarea mea,cu toate ca nu am permis sa se faca nici o copie dupa polita mea de asigurare! avea dreptul acel agent sa-mi retina permisul? cum pot recupera timpul,nervii si banii pierduti cu tat acest incident? Va multumesc!
Buna ziua! lucrez la o Fabrica de textile si in urma cu un an de zile patronul meu a hotarat sa ma trimita in Italia,la o specializare. Cu citeva ore inainte de plecare mi-a fost adus spre semnare un act aditional prin care eu,daca parasesc firma respectiva in decurs de 3 ani,sa platesc toate cheltuielile pe care patronul meu le-a avut cu deplasarea mea,cazarea,masa,etc. Spre rusinea mea,l-am semnat(ce puteam sa fac?). Mentionez ca erau deja intocmite toate actele,intreruperea contractului de munca pe o perioada de 90 de zile,asigurare de sanatate,bilete de avion,etc. In Italia am fost dus la firma-mama pe care acesta o are acolo,am muncit ca si in tara(12 ore/zi,6 zile din 7),nu am beneficiat de nici o specializare, nu s-au facut modificari in carnetul de munca referitoare la o eventuala specializare(mentionez ca execut programare industriala dar sunt incadrat ca tricoteur). Acum intentionez sa plec din firma respectiva. Pot cistiga un eventual proces pe care mi-l-ar intenta? Ma poate impiedica sa plec? imi poate opri drepturile banesti(salariu,concediu de odihna)?