Buna ziua! Asi dori sa supun atentiei dumneavoastra un fapt care mi s-a intimplat recent. In urma cu citeva zile am primit acasa o invitatie la sediul politiei din orasul meu(Calafat,Dolj). Am mers la ora specificata pe aceea instiintare si mi s-a spus ca a fost facuta o reclamatie referitoare la un accident rutier usor in care ar fi fost implicat autoturismul meu. Aceea reclamatie se baza pe un bilet lasat pe parbrizul masinii avariate,in care era scris: "cel care v-a lovit masina are numarul de inmatriculare DJ-xx-xxx". Autoturismul meu nu a fost implicat in nici un accident,nu exista avarii care sa denote asa ceva si mai sunt si marturiile colegilor mei de munca cum ca la data respectiva eu eram in timpul programului de munca,autoturismul meu fiind in parcarea unitatii unde lucrez. totusi,domnul agent de politie,dupa ce a incercat sa ma faca sa recunosc in procesul verbal ca am luat parte la acest accident,mi-a retinut permisul de conducere! Am specificat in procesul verbal ca nu am fost implicat eu sau autoturismul meu in nici un accident rutier. Cu toate astea,mi-a fost retinut permisul! Mi-a spus sa fac o plingere la judecatorie si imi recuperez permisul! este normal asa ceva? Apoi am fost sunat de catre firma mea de asigurari ca cineva incearca sa-si repare masina pe asigurarea mea,cu toate ca nu am permis sa se faca nici o copie dupa polita mea de asigurare! avea dreptul acel agent sa-mi retina permisul? cum pot recupera timpul,nervii si banii pierduti cu tat acest incident? Va multumesc!
In ce baza v-a fost retinut permisul?
S-a incheiat proces verbal?
Aveti posibilitatea sa faceti plangere inpotriva procesul verbal la instanta de judecata.
Daca considerati ca respectivul agent a savarsit un abuz aveti posibilitatea sa faceti plangere penala impotriva sa pt savarsirea unei infractiuni de serviciu sau in legatura cu serviciu (Art 246 sau 247 sau 250 cod penal- in functie de ceea ce s-a intamplat concret )
Faceti plangere impotriva acelui Proces-verbal in care ati aratat punctul dumneavoastra de vedere. Concomitent puteti face plangere penala impotriva agentului constatator - abuz in serviciu.
Daca nu va dati acceptul pentru folosirea politei RCA cel ce incearca nu poate face reparatii. Puteti face plangere penala impotriva acestuia.
va trebui in paralel sa faceti mai multe plangeri, si anume: contestatie impotriva pc de contraventie, o plangere penala impotriva politistului, o plangere penala si impotriva persoanei care va invinuieste de accident. Dupa ce s-au incheiat cercetarile in toate aceste cauze, si totul va fi in favoarea dvs, atunci veti putea cere de la politist si de la acea persoana daune morale - pemtru stresul la care ati fost supus, timpul pierdut cu rezolvarea acestor probleme etc. si daune interese - pentru retinerea permisului de conducere nejustificat si nelegal, lipsirea dvs de acest act necesar, daune cu titlu de beneficii nerealizate datorita lipsei permisului de conducere prejudiciile materiale care cuprind cheltuielile dvs efective.
Permis auto
buzdu
Saptamana trecuta am stat de vorba cu un domn ( organ de polizie) care imi spunea ca, chiar si in cauzul unui accicent din care rezulta moartea unei persoane, ... (vezi toată discuția)