avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza de fidelitate

Buna ziua! lucrez la o Fabrica de textile si in urma cu un an de zile patronul meu a hotarat sa ma trimita in Italia,la o specializare. Cu citeva ore inainte de plecare mi-a fost adus spre semnare un act aditional prin care eu,daca parasesc firma respectiva in decurs de 3 ani,sa platesc toate cheltuielile pe care patronul meu le-a avut cu deplasarea mea,cazarea,masa,etc. Spre rusinea mea,l-am semnat(ce puteam sa fac?). Mentionez ca erau deja intocmite toate actele,intreruperea contractului de munca pe o perioada de 90 de zile,asigurare de sanatate,bilete de avion,etc. In Italia am fost dus la firma-mama pe care acesta o are acolo,am muncit ca si in tara(12 ore/zi,6 zile din 7),nu am beneficiat de nici o specializare, nu s-au facut modificari in carnetul de munca referitoare la o eventuala specializare(mentionez ca execut programare industriala dar sunt incadrat ca tricoteur). Acum intentionez sa plec din firma respectiva. Pot cistiga un eventual proces pe care mi-l-ar intenta? Ma poate impiedica sa plec? imi poate opri drepturile banesti(salariu,concediu de odihna)?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 22:07, 28 Septembrie 2008
daca nu se poate dovedi o specializare, daca nu s-au facut modificari in carnetul de munca referitoare la o eventuala specializare, nu exista temei pt poprire.
Aceasta "specializare" seamana mai mult cu o delegare in strainatate.

Ca " tricoteor" ce specializare puteai sa faci?
Te-ai specializat, ai ajuns tricoteor sef?

Totusi cursurile de formare trebuiesc furnizate de o institutie, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca zaha florina zaha florina buna seara numele meu este Florina si pina de curind am lucrat intr-un magazin de cartier cu carte de munca.Totul a inceput faceam scoala de soferi si ... (vezi toată discuția)
Curiozitate: ce parere aveti despre fapta mea, in circumstantele date? dr_pista@yahoo.com dr_pista@yahoo.com In primul rind vreau sa le multumesc celor care m-au sfatuit in problema cu recuperatul restantelor banesti legat de firma de transport la care eram angajat ... (vezi toată discuția)
Delagatie sambata si duminica anghelnicole anghelnicole Buna ziua de ceva timp port dscutii cu departamentu resurse umane pe urmatoarea tema si vreau sa fiu cat mai convinsa ca se aplica legea eu plec in ... (vezi toată discuția)