Buna ziua! lucrez la o Fabrica de textile si in urma cu un an de zile patronul meu a hotarat sa ma trimita in Italia,la o specializare. Cu citeva ore inainte de plecare mi-a fost adus spre semnare un act aditional prin care eu,daca parasesc firma respectiva in decurs de 3 ani,sa platesc toate cheltuielile pe care patronul meu le-a avut cu deplasarea mea,cazarea,masa,etc. Spre rusinea mea,l-am semnat(ce puteam sa fac?). Mentionez ca erau deja intocmite toate actele,intreruperea contractului de munca pe o perioada de 90 de zile,asigurare de sanatate,bilete de avion,etc. In Italia am fost dus la firma-mama pe care acesta o are acolo,am muncit ca si in tara(12 ore/zi,6 zile din 7),nu am beneficiat de nici o specializare, nu s-au facut modificari in carnetul de munca referitoare la o eventuala specializare(mentionez ca execut programare industriala dar sunt incadrat ca tricoteur). Acum intentionez sa plec din firma respectiva. Pot cistiga un eventual proces pe care mi-l-ar intenta? Ma poate impiedica sa plec? imi poate opri drepturile banesti(salariu,concediu de odihna)?
daca nu se poate dovedi o specializare, daca nu s-au facut modificari in carnetul de munca referitoare la o eventuala specializare, nu exista temei pt poprire.