avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

buna seara numele meu este Florina si pina de curind am lucrat intr-un magazin de
cartier cu carte de munca.Totul a inceput faceam scoala de soferi si vorbisem cu patroana sa-mi faca 2 ore de dimineata si eu ramineam peste program 2 ore si a zis ca imi face .Citeva zile nu mi-a zis nimic dupa aceea a inceput scandalul ,acuzatii de tot felul si ma-m certat cu ei si le-am spus sa-si caute alta fata ca eu nu mai vin sa-mi dar le-am dat termen 2 luni dupa citeva zile mia spus sa-i aduc cererea de lichidare la zi cu data de 10 iunie iar din 11 nu m-am mai dus la munca .cind ma-m dus la camera de munca in 18 nu mi-a incheiat situatia.Astazi sa aflu ca a spus la cineva ca daca incerc sa caut de munca ea va face tot posibilul sa nu ma angajez.Am nevoie de un sfat.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 20 Iunie 2010
Nu imidau seama cu ce va putem noi ajuta...de inchis situatia este si in interesul ei s-o inchida..faceti o plangere la ITM
La Hunedoara nu ma pot duce ca are pile dar ma voi duce la Deva am luat saptamina asta cu cineva de la itm din Deva si mi- a spus daca in decurs de 5 zile nu imi inchide cartea sa fac o sesizare la ei.Eu ma gindesc sa o dau si in judecata pentru calomnie ca a spus niste vorbe ca mi-e mie rusine sa le spun.Va multumesc ca mi-ati raspuns as repede.
Buna ziua !
Daca ati avut gestiune trebuia sa va descarcati de aceasta cu data incheierii CIM (nu ati precizat acest aspect) . Avand in vedere ca nu s-a incheiat CIM (din cate spuneti) discutati cu patronul incetarea amiabila a CIM .... in cel mai rau caz poate inceta CIM pt motive disciplinare (cu respectarea prev legale) insa mare grija cu descarcarea de gestiune ... Va puteti angaja chiar si in cazul desfacerii disciplinare a CIM ...
gestiune nu am avut ea nu a facut inventar la magazin de 2 ani
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.

In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare neplatite - patron nesimtit din cale afara gabi23_69 gabi23_69 lucrez la o firma din iulie 2005. am prevazut in contract timp de lucru 8h/zi. pe langa astea 8 ore am lucrat si cate 2 sambete, evident neplatite. din ... (vezi toată discuția)
Perioada prenatalului taky_mika taky_mika buna ziua.sunt angajata cu contract pe perioada nedeter.de 7luni.acum sunt insarcinata in 2luni si jum.seful meu a inchis magazinu unde lucram si mi-a propus ... (vezi toată discuția)
Proba de lucru Lorecosmina Lorecosmina Buna ziua,mi-am depus un cv la un magazin de imbracaminte,dupa 2 saptamani am fost sunata sa merg in proba de lucru.in urmatoarea zi am mers in proba de lucru ... (vezi toată discuția)