avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra2401ungureanu

Activitate Alexandra2401ungureanu

Buna ziua, de cateva luni, lucrez la o companie unde activitatea se realizează in ture, programul de munca fiind 24/7.

Doresc sa va intreb, daca este legal, refuzul schimburilor de tura si respectiv a preferințelor pentru program pe premisa “rezultatele nu ating un anumit procent”.

Situatia imi pare putin alarmanta, deoarece am avut colegi carora datorita “rezultatelor” nu au putut beneficia de concediu de odihna pentru cateva luni.

Parerea mea este, ca aceasta practica reprezintă un abuz, insa doresc o informatie mai concretă jn acest sens.

Multumesc!
Răspuns la discuția Sunt victima unei înșelăciuni
Ma puteti îndruma in acest sens? De unde sa incep? Cui sa ma adresez?

Va Multumesc pentru toate detaliile oferite!
Buna ziua, consider ca am fost victima unei înșelăciuni ai as dori sa ma însumați in ce ar trebui sa fac pentru a-mi face dreptate. Anul trecut 2021 am fost abordată pe strada la metroul de la Piata Romana, Nu o sa ofer numele firmei, pentru a evita alte probleme. Respectivii mi-au promis ca voi fi invitata sa realizez o serie de ședințe foto pentru alte companii in schimbul unei sume. Initial mi-a foat cerută suma de 100 de lei pentru a putea discuta cu managerul firmei, dupa ce am achitat am primit bon fiscal, am fost sa discut, initial doamna respectiva nu parea o Amenințare, mi-a prezentat contractul, ce la prima vedere parea in regula, si la final cand am aprobat semnarea de contract, mi-a comunicat ca am de achitat suma de 2000 lei, Am dorit sa refuz, iar doamna a inceput sa insiste sa achit suma pentru ca banii ii recuperez in 2 saptamani, am achitat o parte din suma, mai exact 1300 de lei, iar urmatoarea zi m-am dus sa cer rambursarea sumei. Am fost refuzata instant, si chiar obligata sa mai achit o parte din suma, am refuzat am facut cateva poze, dar nu am fost chemată la niciun eveniment, in contract este stipulat ca daca nu exista activitate din partea angajatului banii sunt returnați. A trecut un an, nu am avut activitate, si azi m-am trezit cu un mesaj, nici macar un telefon sau e-mail, efectiv un sms, ca am de achitat suma restanta in valoare de 762 de lei iar in caz contrar voi fi chemată in instanța. Ce pot face in acest sens? Nu imi raspunde nimeni la telefon si efectiv nu doresc sa achit acea suma dar nici nu vreau sa fiu chemată in instanța.