avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt victima unei înșelăciuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt victima unei înșelăciuni

Buna ziua, consider ca am fost victima unei înșelăciuni ai as dori sa ma însumați in ce ar trebui sa fac pentru a-mi face dreptate. Anul trecut 2021 am fost abordată pe strada la metroul de la Piata Romana, Nu o sa ofer numele firmei, pentru a evita alte probleme. Respectivii mi-au promis ca voi fi invitata sa realizez o serie de ședințe foto pentru alte companii in schimbul unei sume. Initial mi-a foat cerută suma de 100 de lei pentru a putea discuta cu managerul firmei, dupa ce am achitat am primit bon fiscal, am fost sa discut, initial doamna respectiva nu parea o Amenințare, mi-a prezentat contractul, ce la prima vedere parea in regula, si la final cand am aprobat semnarea de contract, mi-a comunicat ca am de achitat suma de 2000 lei, Am dorit sa refuz, iar doamna a inceput sa insiste sa achit suma pentru ca banii ii recuperez in 2 saptamani, am achitat o parte din suma, mai exact 1300 de lei, iar urmatoarea zi m-am dus sa cer rambursarea sumei. Am fost refuzata instant, si chiar obligata sa mai achit o parte din suma, am refuzat am facut cateva poze, dar nu am fost chemată la niciun eveniment, in contract este stipulat ca daca nu exista activitate din partea angajatului banii sunt returnați. A trecut un an, nu am avut activitate, si azi m-am trezit cu un mesaj, nici macar un telefon sau e-mail, efectiv un sms, ca am de achitat suma restanta in valoare de 762 de lei iar in caz contrar voi fi chemată in instanța. Ce pot face in acest sens? Nu imi raspunde nimeni la telefon si efectiv nu doresc sa achit acea suma dar nici nu vreau sa fiu chemată in instanța.
Bună ziua.

Termenul pentru formularea unei plângeri penale, pentru o eventuală infracțiune de înșelăciune, a expirat.
Dvs. ar trebui să inițiați o acțiune, prin care să solicitați nulitatea Contractului și repunerea părților în situația anterioară, în sensul restituirii sumei de bani, pe care deja ați achitat-o.
Costurile nu sunt tocmai mari și le veți recupera, la soluționarea definitivă a procesului.

Cu stimă,
av. Hulea Ionuț-Marius
Ma puteti îndruma in acest sens? De unde sa incep? Cui sa ma adresez?

Va Multumesc pentru toate detaliile oferite!
Stimată doamnă,

Sunt prea multe aspecte, care trebuie lămurite, pentru a vă oferi un sfat concret și o strategie de lucru corectă. Pornind de la sediul societății respective, care determină competența instanței de judecată și până la clauzele ce sunt inserate în respectivul Contract, aceste aspecte trebuie discutate cu hârtiile în față.

Sfatul meu este să apelați la un avocat, chiar dacă numai pentru o consultație, deși acest demers litigios ar trebuie gestionat prin intermediul unui avocat.

Cu stimă,
av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de pariuri winner imi închide cont cu 55000 lei Ioneladan93 Ioneladan93 In urma cu 3 zile am reușit sa câștig suma de 55000 lei in total pe site-ul Winner la sloturi. Cand am început sa dau retragere desigur ca au început cu ... (vezi toată discuția)
Un srl poate avea inca un reprezentant legal? medical.class@yahoo.com medical.class@yahoo.com Buna seara! Un SRL cu asociat unic, care este si administrator si reprezentant legal, poate avea inca un reprezentant legal, numit la ONRC ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Recuperare avans contract nesemnat eduardmihai1991 eduardmihai1991 Buna ziua, Am făcut un contract de prestări servicii cu o firma dar acesta nu a fost semnat. L-am primit pe WhatsApp,am fost amândoi de acord, am achitat ... (vezi toată discuția)