Stiu ca nu are cum sa ma execute silit. Eu ma refeream la altceva. Daca poate sa initieze o alta actiune separata in instanta pentru aceeasi creanta, sau daca o poate vinde mai departe altui creditor.
Ce se întâmplă cu o creanță pentru care recuperatorul a inițiat in instanta o cerere de valoare redusa, dar in urma întâmpinării mele i-a fost respinsa (in urma prescripției)? El acum poate vinde altui recuperator acea creanță sau poate iniția peste câteva luni o alta cerere de valoare redusa sau chiar o cerere de executare silita?
Buna ziua!
Am avut o contestatie la executare admisa, insa mi-a zis avocatul ca onorariul nu poate fi recuperat ca asa a hotarat instanta si ca se vor putea recupera doar sumele poprite si taxa de timbru.
Nu este ceva standard, sa se recupereze si onorariul avocatului atunci cand se castiga o contestatie?
In solutia pe scurt de pe Just Portal apare asa:
"Dispune restituirea către contestator a sumelor de bani încasate de la acesta in dosarul nr. de executare nr. X întocmit de executor judecătoresc X. Respinge ca prematură cerere contestatorului de restituire a taxei judiciare de timbru in cuantum de X lei. "