avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare onorariu avocat executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare onorariu avocat executare silita

Buna ziua!
Am avut o contestatie la executare admisa, insa mi-a zis avocatul ca onorariul nu poate fi recuperat ca asa a hotarat instanta si ca se vor putea recupera doar sumele poprite si taxa de timbru.
Nu este ceva standard, sa se recupereze si onorariul avocatului atunci cand se castiga o contestatie?

In solutia pe scurt de pe Just Portal apare asa:
"Dispune restituirea către contestator a sumelor de bani încasate de la acesta in dosarul nr. de executare nr. X întocmit de executor judecătoresc X. Respinge ca prematură cerere contestatorului de restituire a taxei judiciare de timbru in cuantum de X lei. "
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
Mihai9012, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:48, 16 Octombrie 2022
Buna ziua, Instanta de judecata obliga partea care a pierdut la plata cheltuielilor de judecata numai daca acest lucru a fost solicitat in mod expres si este dovedit, pe parcursul procesului, cu acte (factura, chitanta/ordin de plata) de catre parte castigatoare.

Totusi, se poate formula o noua actiune pentru plata cheltuilelilor de judecata pe cale separata. In acest caz, va trebui sa platiti o taxa judiciara de timbru raportata la valoarea pretentiilor.

O zi frumoasa!

Cu stima,
Av. Samuel MICULA
Ar trebui sa va explice avocatul angajat situatia.
Pare ca se poate obține ulterior...
Un avocat ca sa va poată lamuri trebuie sa aibă delegație și sa meargă la dosar ceea ce generează costuri.

Insa, avocatul dvs. își poate da seama pentru ca el a întrat deja în dosar și se poate presupune ca are și noțiuni de drept în afara de cunoașterea pieselor dosarului, șamd.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu cand intra in aplicare hotararea pusa de instanta? Glock Glock Salutare, instanta mi-a admis cererea de contestatie la executare, si dispune restituirea sumelor poprite catre contestator plus plata onorariu avocat ., cu ... (vezi toată discuția)
Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judecata aura2albu aura2albu Buna seara. Am castigat un proces de contestatie la executare si azi am ridicat hotararea de la tribunal. Am aflat ca pentru recuperarea sumei poprite prin ... (vezi toată discuția)