avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... recuperare cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

recuperare cheltuieli judecata

Buna seara. Am castigat un proces de contestatie la executare si azi am ridicat hotararea de la tribunal. Am aflat ca pentru recuperarea sumei poprite prin titlul executoriu pe care l-am contestat si care a fost anulat prin acest proces, trebuie sa deschid un nou proces. Intrebarea mea este daca la cererea mea de recuperare a sumei pe care o depun acum trebuie sa specific ca vreau si recuperarea cheltuielilor de judecata. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:23, 17 Ianuarie 2013
Daca nu ceri, nu ti se da.
Cel care cade in pretentii este dator a plati cheltuielile ocazionate cu judecata, dar asta numai in cazul in care acele cheltuieli sunt cerute in mod expres de reclamant.
Puteti solicita cheltuieli de judecata, care reprezinta fie taxa de timbru, onorariu avocat, onorariu expert sau executor judecatoresc.
Deci cand deschid procesul prin care cer sa mi se restituie sumele poprite specific in cerere ca solicit si plata cheltuielilor de judecata pentru procesul castigat sau fac o cerere separata. Nu am avut avocat, deci singura cheltuiala este taxa de timbru si o taxa pentru o procura judiciara.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
aura2albu, utilizator
Solicitati cheltuielile de judecata in cadrul aceleiasi petitii, la sfarsitul cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare cheltuieli de judecata nicole852107 nicole852107 am citeva intrebari legate de acest subiect (1)intr-un proces de succesiune si iesire din indiviziune piritii au dreptul sa ceara cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli onorariu avocat lidiamuntean lidiamuntean Buna ziua Va rog puteti sa imi spuneti daca se poate sa cer ca cheltuielile de judecata (onorariu avocat) sa fie platite de catre sot. El va fi obligat sa ... (vezi toată discuția)
Cum procedez kywy kywy ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata? (vezi toată discuția)