Buna seara. Am castigat un proces de contestatie la executare si azi am ridicat hotararea de la tribunal. Am aflat ca pentru recuperarea sumei poprite prin titlul executoriu pe care l-am contestat si care a fost anulat prin acest proces, trebuie sa deschid un nou proces. Intrebarea mea este daca la cererea mea de recuperare a sumei pe care o depun acum trebuie sa specific ca vreau si recuperarea cheltuielilor de judecata. Multumesc.
Daca nu ceri, nu ti se da.
Cel care cade in pretentii este dator a plati cheltuielile ocazionate cu judecata, dar asta numai in cazul in care acele cheltuieli sunt cerute in mod expres de reclamant.
Puteti solicita cheltuieli de judecata, care reprezinta fie taxa de timbru, onorariu avocat, onorariu expert sau executor judecatoresc.
Deci cand deschid procesul prin care cer sa mi se restituie sumele poprite specific in cerere ca solicit si plata cheltuielilor de judecata pentru procesul castigat sau fac o cerere separata. Nu am avut avocat, deci singura cheltuiala este taxa de timbru si o taxa pentru o procura judiciara.