Buna ziua, am depus o plangere la ANPC impotriva unei librarii in urma cu 2 zile. Azi am avut surpriza sa fiu sunata de patronul librariei care detine datele mele complete. Este corect legal ca ANPC sa ofere datele mele? Cum procedez deoarece patronul ma suna obsesiv si imi creeaza o stare de frica
Bună ziua, locuiesc lângă o mănăstire, între 2 sate. Aseară am ieșit din curte sa ma plimb și sa fumez o tigara, m-am oprit în fata mănăstirii pentru câteva minute. Era aprox ora 21, vine o mașină de politie lângă mine, agentul nu se prezintă, ma întreabă ce s-a întâmplat, ii explic ca locuiesc lângă, ma întreabă dacă a mea e construcția noua, aprob, ia o agenda și îmi cere datele. La refuzul meu, devine recalcitrant, îmi cere sa citesc ca pe mașină scrie "politia" deci are dreptul sa îmi ia datele. Ii cer sa se prezinte, îmi spune doar nume de familie, nu precizează secția de care aparține, și nici motivul pentru care mi se solicita legitimarea, doar ca dansul trebuie sa stie cine locuieste aici. La plecare m-a amenințat ca "voi avea de suferit pentru asta". Cum pot face plângere împotriva unui agent?
Bună ziua, locuim la parterul unui bloc cu 4 etaje, la final de septembrie am fost inundați în baie. Practic s-a spart o conducta de alimentare apa rece între apartamentele de deasupra noastră de la etaj 1 și 2. Ambii proprietari refuza sa spargă ghena pentru a repara defecțiunea, și în momentul de fata gradul de degradare al tavanului în apartamentul nostru este atât de avansat încât cad la propriu bucăți de beton din tavan, și fierul din armatura a rămas descoperit, și acela fiind deja corodat. Nu ne putem înțelege cu proprietarii apartamentelor de la etajele 1 și 2, nu avem asigurare, nu avem asociație de locatari. Am depus deja plângere la Politia locala. Întrebarea mea este, în acest moment legea îmi permite sa opresc alimentarea cu apa pana la remediere? Și dacă voi fi nevoita sa merg în instanta pentru despăgubire, cât ar putea dura procesul, și care ar fi aproximativ costurile din partea mea pana la finalizare? Mulțumesc