avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dauna casnica cauzata de degradarea liniei alimentare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dauna casnica cauzata de degradarea liniei alimentare apa

Bună ziua, locuim la parterul unui bloc cu 4 etaje, la final de septembrie am fost inundați în baie. Practic s-a spart o conducta de alimentare apa rece între apartamentele de deasupra noastră de la etaj 1 și 2. Ambii proprietari refuza sa spargă ghena pentru a repara defecțiunea, și în momentul de fata gradul de degradare al tavanului în apartamentul nostru este atât de avansat încât cad la propriu bucăți de beton din tavan, și fierul din armatura a rămas descoperit, și acela fiind deja corodat. Nu ne putem înțelege cu proprietarii apartamentelor de la etajele 1 și 2, nu avem asigurare, nu avem asociație de locatari. Am depus deja plângere la Politia locala. Întrebarea mea este, în acest moment legea îmi permite sa opresc alimentarea cu apa pana la remediere? Și dacă voi fi nevoita sa merg în instanta pentru despăgubire, cât ar putea dura procesul, și care ar fi aproximativ costurile din partea mea pana la finalizare? Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2022
Florentina1994, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 07:20, 12 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia locala nu va poate ajuta cu nimic pagubele pot fi recuperate în instanta ,costurile presupun taxa timbru,onorariu avocat,obligatoriu expertiza de specialitate etc.Durata, costurile se discuta cu av ales de dvs în cadrul unei consultații, totul variază in funcție de n factori...Durata depinde și de gradul de încărcare al instantelor uns e dacă locuiți într un mic orășel de provincie alta e dacă locuiți în sect 1 sau în Ilfov.unde instantele au zeci de mii de dosare anual pe rol..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Procedura rolex rolex Proprietarul unui apartament de la parter este inundat de vecinul de deasupra datorita unei teve sparte in pardoseala de beton a baii acestuia. De 10 ani toate ... (vezi toată discuția)
Bună seara. acum câteva zile țeava principala de apa care ... adimoscaty adimoscaty bună seara. acum câteva zile țeava principala de apa care alimentează coloana a cedat în dreptul apartamentului meu,pe ghena. vecina de sub mine spune ... (vezi toată discuția)