avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PROCEDURA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PROCEDURA

Proprietarul unui apartament de la parter este inundat de vecinul de deasupra datorita unei teve sparte in pardoseala de beton a baii acestuia. De 10 ani toate reclamatiile la administratie au ramas fara rezultat fiinca vecinul de la etajul 1 este "bastan".
Care este procedura prin care acesta poate fi obligat sa/si remedieze defectiunea iar proprietarul de la parter sa fie despagubit pentru repetatele zugraveli si tencuieli ale tavanului ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:20, 17 Ianuarie 2013
1. Proprietarul de la parter sa-si faca o asigurare facultativa;
2. Sa-l actioneze in judecata pe vecinul de deasupra.

Asociatia nu poate fi arbitru intre proprietari deoarece are in atributii numai administrarea proprietatii comune, nu si relatiile intre proprietari.
Pentru ca sunteti inundat, apelati la administrator sa inchida apa pe colana respectiva pana la remedierea defectiunii. Sa caute un instalator si sa remedieze defectiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecini alexandru06 alexandru06 Parinti mei locuiesc la bloc si au probleme cu vecini de deasupra , ii inunda foarte des . Acum de aproape doua saptamani au o problema la baie , au tevile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un membru al unei asociatii de proprietari ContSters99595 ContSters99595 Sunt proprietara unui apartament situat la etajul1intr-un bloc din Poiana Brasov, pe care il folosesc numai pentru recreere. Din anul 2008 am baia inundata ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am și eu o mică problemă. stau într-un bloc ... Dila99 Dila99 Bună seara! Am și eu o mică problemă. Stau într-un bloc construit în 1970. Eu stau la etajul 1 în garsoniera . Vecina de la parter care sta în ... (vezi toată discuția)