avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu vecini

Parinti mei locuiesc la bloc si au probleme cu vecini de deasupra , ii inunda foarte des . Acum de aproape doua saptamani au o problema la baie , au tevile prin pardoseala , cred ca sa spart vreo teava si apa se infiltreaza prin perete , mucegaiul se intinde pe suprafata atit in baie cit si pe balcon . A fost la ei , ba nu au bani , ba de la ei nu este nimic . La administratie , au spus ca nu se baga ca nu au ce sa discute cu ei , am uitat sa va spun ca vecini sunt din" lumea interlopa" . si le este frica , la cine putem apela ?

Cel mai recent răspuns: alexandru06 , utilizator 22:53, 24 Martie 2015
Le faceti o notificare vecinilor cat si asociatiei care ar putea aduce un instalator care sa stabileasca motivul inundatiei. IN notificare ii atentionati sa ia de urgenta masuri de a repara conductele si sa va plateasca contravaloarea zugravelii si pagubelor.Dupa notificare ii puteti actiona in instanta cu actiune in pretentii .
Iata ce prevede L nr 230/2007
Art. 14
Proprietarul este obligat să mentină proprietatea sa individuală, apartament sau spatiu
cu altă destinatie decât aceea de locuintă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun
proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau
individuală a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul
sau
în spatiul său al unui delegat al asociatiei, atunci când este necesar să se
inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care
se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile
de urgentă, când accesul se poate face fără preaviz.

Art. 17
Dacă proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare altă persoană care actionează
în numele său provoacă daune oricărei părti din proprietatea comună sau unui alt
apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligatia să
repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparatii
.
Art. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică,
cu bună-ştiintă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii
celorlalti proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al
acestora pot solicita instantei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii,
precum şi plata daunelor.
am aceeasi problema ca acum un an . nu gasesc rezolvare ? unde ma pot adresa pina ajung in instanta , de preferat sa nu ajung . parinti sunt batrini , bolnavi nu sunt bani necesari pentru un proces .au adus instalator dar nu sa remediat problema? apa tot curge, ploua in baie si pe balcon apa se scurge si pe fatada blocului este uda fatada la balcon pina la etajul de sub noi . am citit legea dar de cine se aplica , politia se eschiveaza, administratorul la fel . cine ne poate reprezenta nimeni . interlopi fac legea sau ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul de deasupra alexxa09 alexxa09 Buna seara! Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje care are balcoane in exterior. Eu am balconul inchis,iar vecinul de deasupra nu. De cinci ani de zile am ... (vezi toată discuția)
Distrugerea proprietatii private marianne31 marianne31 .Cum sa procedez cu doi vecini(cei care locuiesc deasupra) care nu doresc sa si repare conducta de apa rece care a cedat la nivelul etajului 1 in dreptul ... (vezi toată discuția)
Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata vivi23ro vivi23ro Buna ziua, De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este ... (vezi toată discuția)