avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinul de deasupra
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinul de deasupra

Buna seara!
Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje care are balcoane in exterior. Eu am balconul inchis,iar vecinul de deasupra nu. De cinci ani de zile am probleme cu acest vecin cand ploua abundent sau cand se topeste zapada din cauza apei care se infiltreaza si imi uda peretii.Am incercat sa rezolv problema pe cale amiabila,dar motiveaza ca nu are bani sa-si inchida balconul,ca nu prea sta pe acasa,desi vine zilnic, si de aceea se strange apa. Am instiintat si Asociatia de proprietari care mi-a spus sa-mi rezolv problema singura,sa-l dau in judecata. Deja e prea mult,a nins putin in Bucuresti si deja am strans doua castroane cu apa. Mi-e groaza ca de Revelion voi avea balta asa cum am patit in urma cu doi ani cand apa a ajuns si pe peretele interior al camerei. Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa rezolv aceasta problema. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Catalin , utilizator 13:02, 28 Februarie 2024
Trebuie sa vedeti de unde este problema, pentru ca vecinul nu este obligat sa isi inchida balconul, daca acele infiltratii sunt intre balcon si dumneavoastra, sau daca sunt de la fatada, daca sunt in balcon trebuie sa repare vecinul, daca sunt la fatada este obligatia asociatiei.
Legea 230/2007 Articolul 14 Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Articolul 17 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Articolul 18 In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Cand faceti verificarea tineti cont de faptul ca balcoanele au fost proiectate sa suporte precipitatiile.
Deci hidroizolatia trebuie sa fie buna si trebuie sa existe o teava de scurgere a apei pluviale care s-ar putea sa fie infundata.
Verificati si daca prin inchiderea balconului dumneavoastra nu ati afectat hidroizolatia.
@alexa ..si codul civil va protejeaza in sensul ca vecinul este obligat sa ia toate masurile in locuinta lui astfel incat sa nu va afecteze starea locuintei dvs. In ultima instanta puteti introduce o actiune la judecatoria cu obligatia de a face a vecinului.
Salutare ... eu intampin problema cu un alt tip de vecin ...
Ma numesc Dan , locuiesc intrun apartament la etajuj 2 intrun bloc cu 4 etaje
Problema ... vecinul meu de la etajul 3 , de deasupra mea , ce sa gandit el
Sa isi scoata o scurgere in exteriorul balconului ( balconului lui bineinteles ) , dar a facuto gresit si imi curge mie in balcon toata apa lui din balcon.
Lam instiintat de problema deoarece a inceput sa imi cada tencuiala de pe fatada balconului (fiind recent renovata) ...
Ce masuri pot lua ca sa mi se faca dreptate si unde sa apelz ?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2024
Dan Catalin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Probleme infiltratii balcon radu mihaela radu mihaela sunt din constanta si am o problema cu cele doua balcoane ale apartamentului. Datorita infiltratiilor din balconul vecinului de deasupra care are balcoanele ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie balcon giginio giginio Buna ziua,am integrat balconul ca spatiu de locuit,unindu-l cu sufrageria,dar am o mare problema cu infiltrarea apei din balconul vecinei de deasupra(mentionez ... (vezi toată discuția)