avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hidroizolatie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hidroizolatie balcon

Buna ziua,am integrat balconul ca spatiu de locuit,unindu-l cu sufrageria,dar am o mare problema cu infiltrarea apei din balconul vecinei de deasupra(mentionez faptul ca balconul este inchis cu termopan iar al ei nu este,fatada blocului fiind termoizolata la amandoua balcoanele).La o ploaie mai puternica sau iarna(cand vecina nu isi da zapada de pe balcon) mi se infiltreaza apa la mine in balcon.Am fost la ea,m-am oferit pe banii mei sa-i fac o hidroizolatie,dar nu vrea.Am vb si cu presedintele asociatiei de proprietari,dar nu o poate obliga.Nu am gasit nici o intelegere din partea ei.
As dori sa stiu daca este vreo autoritate la care sa apelez pt a-mi rezolva problema(mentionez ca am gasit Hotararea nr 400 din 2 aprilie 2003 actualizata art.21,dar nu stiu daca mai este in vigoare).
Legea 230/2007 Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Luati legatura si cu presedintele asociatiei care trebuie sa va ajute in medierea cu respectiva vecina, nu o poate obliga, dar poate sa ii arate paragrafele din Legea 230/2007, daca nu cedeaza puteti sa o dati in judecata si atunci va face reparatia pe banii ei, interiorul balconului nu este parte comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul de deasupra alexxa09 alexxa09 Buna seara! Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje care are balcoane in exterior. Eu am balconul inchis,iar vecinul de deasupra nu. De cinci ani de zile am ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Probleme infiltratii balcon iulia_ iulia_ buna ziua. am urmatoarea problema s locuiesc la penultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. balconul de deasupra nu este inchis sau acoperit. de aceea cu timpul ... (vezi toată discuția)