avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu un membru al unei asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu un membru al unei asociatii de proprietari

Sunt proprietara unui apartament situat la etajul1intr-un bloc din Poiana Brasov, pe care il folosesc numai pentru recreere. Din anul 2008 am baia inundata datorita unei defectiuni a instalatiei de apa localizata intre etajul 2 si etajul 3. Pe tavanul baii din apartamentul de la etajul 2 curge apa. Proprietarul apartamentului de la etajul 3, care locuieste permanent acolo, refuza accesul unei echipe de reparatii in locuinta sa motivand ca la el este uscat. Aceasta defectiune, nefiind remediata, a afectat si baile apartementelor de la etajul 1 si de la parter. Desi s-au produs pagube vizibile (tencuiala cazuta din tavan, pereti uzi in permanenta, apa care trebuie dirijata spre scurgerea de pardoseala) administratorul blocului nu a asigurat remedierea defectiunii si sustine ca:
- nu poate opri apa;
- fara acordul proprietarului nu poate asigura efectuarea reparatiei necesare, care necesita accesul echipei de reparatii in apartamentul de la etajul 3.
In conditiile in care nu locuiesc permanent in acel apartament si de fiecare data cand incerc sa il folosesc constat evolutia degradarii in baie, ce as putea face (legal) pentru a pune capat acestei situatii ? :stunned:
sa vorbiti cu administratorul sau cu ceilalti proprietari si cred ca se poate intra in casa aceluia chiar cu suportul politiei...
Daca vecinul de deasupra nu permite accesul in apartamentul sau pentru verificarea instalatiei comune - pana una-alta sa presupunem ca este vorba despre o defectiune la aceasta parte a instalatiei - puteti sa-i faceti plangere penala - martor administratorul - pentru distrugere din culpa. Deci se aplica prevederi ale codului penal, care se poate lasa cu amenda penala.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
elga50, moderator
Legea 230/2007 Art. 15. Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare sau să se înlocuiască elemente din proprietatea comună la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz. Daca vedeti ca nu "functioneaza" sapargeti usa...:giggle: Poate solutia data de colegul nostru este mai buna, plangere penala si chemare in judecata pentru distrugere.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugerea proprietatii private marianne31 marianne31 .Cum sa procedez cu doi vecini(cei care locuiesc deasupra) care nu doresc sa si repare conducta de apa rece care a cedat la nivelul etajului 1 in dreptul ... (vezi toată discuția)
Vecina de sub mine ma acuza ca o inund Alexandru Daniel6667 Alexandru Daniel6667 Buna ziua!  De foarte mult timp, vecina din apartementul de sub mine imi bate in usa si imi spune mereu ca are peretii care acopera tevile verticale ... (vezi toată discuția)
Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)