Bună ziua, locuiesc lângă o mănăstire, între 2 sate. Aseară am ieșit din curte sa ma plimb și sa fumez o tigara, m-am oprit în fata mănăstirii pentru câteva minute. Era aprox ora 21, vine o mașină de politie lângă mine, agentul nu se prezintă, ma întreabă ce s-a întâmplat, ii explic ca locuiesc lângă, ma întreabă dacă a mea e construcția noua, aprob, ia o agenda și îmi cere datele. La refuzul meu, devine recalcitrant, îmi cere sa citesc ca pe mașină scrie "politia" deci are dreptul sa îmi ia datele. Ii cer sa se prezinte, îmi spune doar nume de familie, nu precizează secția de care aparține, și nici motivul pentru care mi se solicita legitimarea, doar ca dansul trebuie sa stie cine locuieste aici. La plecare m-a amenințat ca "voi avea de suferit pentru asta". Cum pot face plângere împotriva unui agent?
lupu singuratic
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
legitimarea persoanelor intra in atributia politistului ca si alte activitati. teoretic legitimarea se face cu un motiv intemeiat insa, nu-i poti lua acest atribut unui politist sau sa-l poti acuza pentru abuz. da. persoanele sunt obligate ca la cererea politistului sa prezinte actul de identitate sau alt document care sa ateste identitatea. da. datele sunt notate de politist pentru ca se va face un raport cu rubrica persoane legitimate, auto verificate etc. si motivul.Partea cu prezentarea lasa de dorit. corect este: Buna........; sunt agent..........din cadrul............si solicit sa-mi prezentati...........
In legatura cu amenintarea, s-a referit la o sanctiune prevazuta de lg 61/1991 pt. refuz de legitimare cred art 31 sau 33
cu privire la reclamatia impotriva acestuia, catre IPJ-ul din care face parte insa sa fie indreptatita si just ificata nu doar sa va faceti de lucru
succes