avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Activitate manudiaconu

Activitate manudiaconu

Buna ziua,

Stiu pe cineva care are un PFA deschis in judetul Prahova cu un regin mai special de impozitare. Plateste impozit fix de 200 ron pe an si poate avea cifra de afaceri maxima 30.000 de euro. Era o oferta pt pfa-urile din domeniul IT, special facuta pentru ca specialistii IT sa nu mai plece din tara. PFA-ul respectiv a fost deshis in 2008. Informatia este 100% sigura, stiu si codul fiscal daca ajuta cu ceva.

Stie cineva daca se mai poate face asa ceva si daca da ar trebui sa fie o lege ceva pt asta in care sa fie specificate si domeniile de activitate exacte.

Multumesc anticipat,

Manuel Diaconu
Răspuns la discuția Dobanda legala
Am si eu o problema legata de dobanda legala. Am castigat un proces pt restituirea taxei de prima inmatriculare la tribunal, financiarul a facut recurs la curtea de apel, s-a respins si azi tocmai ce am luat hartiile prin care hotararea de la tribunal devine cu titlu executoriu (nu stiu daca ma exprin tocmai potrivit dar nu am deloc legatura cu sistemul juridic). In hotararea de la tribunal e scis asa: "Obliga parata Administratia Finantelor Publice Craiova sa restituie reclamantului suma de 5.295.91 lei reprezentand contravaloarea taxei de prima inmatriculare si la dobanda legala aferenta sumei incepand cu data de 29.01.2008 si pana la data platii efective.". Acum eu stiu ca trebuie sa merg cu o copie dupa hotarare la financiar si sa fac o cerere prin care sa solicit returnarea banilor. Intrebarea mea este daca trebuie sa specific eu pe cerere si valoarea dobanzii legale si daca da cum fac sa o calculez, desi nu am de unde sa stiu cand imi vor face ei plata si automat nu am cum sa calculez dobanda sau daca trebuie sa sriu in cerere doar ca solicit returnarea sumei de bani plus dobanda legala aferenta si o sa o calculeze ei. Stie cineva daca trebuie sa-mi deschisd un cont la trezorerie, se poate faca plata si cu chash sau in contul meu de la banca?
Multumesc anticipat pt raspuns!