avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cu impozit special de 200 ron pe an pt IT
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cu impozit special de 200 ron pe an pt IT

Buna ziua,

Stiu pe cineva care are un PFA deschis in judetul Prahova cu un regin mai special de impozitare. Plateste impozit fix de 200 ron pe an si poate avea cifra de afaceri maxima 30.000 de euro. Era o oferta pt pfa-urile din domeniul IT, special facuta pentru ca specialistii IT sa nu mai plece din tara. PFA-ul respectiv a fost deshis in 2008. Informatia este 100% sigura, stiu si codul fiscal daca ajuta cu ceva.

Stie cineva daca se mai poate face asa ceva si daca da ar trebui sa fie o lege ceva pt asta in care sa fie specificate si domeniile de activitate exacte.

Multumesc anticipat,

Manuel Diaconu
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 17:18, 29 Martie 2010
Stiti ceva dar nu exact.
Exista anumite domenii in care se pot infiinta PFA-uri cu "norma fixa" de impozitare. Un pfa infiintat astfel va plati un impozit fix in functie de norma de impozitare, indiferent de venit. La fel si celelalte taxe.
Aceste norme sunt stabilite de adminstratiile financiare locale, deci difera de la o zona la alta. Daca spre exemplu in brasov anul acesta e de 25100 lei(4016 impozit pe an), intr-o comuna din prahova e doar de 3900 lei. (impozit 624 lei pe an). In alte zone poate fi mai mare sau mai mica. [ link extern ] /
Suma aia de 30.000 de care mentionati la cifra de afacere e limita de neplatibilitate TVA, care de fapt e 35000 euro (la cursul aderarii la ue). Un pfa care nu are cifra de afacere mai mai mare de 35000 euro poate sa opteze pt forma "neplatitor de tva".

Deci da, se poate face si astazi asa ceva insa impozitul va fi in functie de norma si oricum mai mare de 200 lei pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D 392 b ContSters160319 ContSters160319 Va rog frumos sa-mi comunicati daca un PFA cu activitate comerciala de prestari servicii, cu plata impozitului pe venit in sistem real si ne platitor de TVA, ... (vezi toată discuția)
Pfa, cod fiscal eu robilix robilix Buna ziua. Detin un PFA cu norma fixa de venit in domeniul IT, neplatitor de TVA. Am codul unic de inregistrare compus din cifre (fara R sau RO), din ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit cu tva bogdanblue bogdanblue Buna seara, As avea si eu o intrebare. Se poate infiinta un PFA norma de venit cu TVA chiar daca nu depasesc 35000E pe luna. Multumesc. (vezi toată discuția)