avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA pfa, cod fiscal eu
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

pfa, cod fiscal eu

Buna ziua.

Detin un PFA cu norma fixa de venit in domeniul IT, neplatitor de TVA. Am codul unic de inregistrare compus din cifre (fara R sau RO), din decembrie 2008.

Pot emite o factura externa pentru o firma aflata in Germania? Sau este nevoie de ceva cod fiscal european?

multumesc,
Robert
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:01, 11 Februarie 2010
pentru astfel de servicii trebuie sa va inregistrati in scopuri tva cf art. 153^1 alin. 1, lit. b) si sa depuneti ulterior decl 390.
Multumesc.
Nu ajunge sa depun Declaratia 392 B? Eu fiind neplatitor TVA?

Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul...." -392 B - se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este cuprinsa intre 10.000 de euro si 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii...
390 se depune lunar, pana pe 15 a lunii urmatoare celei in care intervine exigibilitatea taxei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 392 b carolinav93 carolinav93 pfa-urile neplatitoare de tva care au realezat o cifra de afaceri cuprinsa intre 10.000 si 35.000 euro depun 392? (vezi toată discuția)
Declaratia 392-394 silviaechert silviaechert o persoana juridica impozabila inreg.in scopuri de TVA depune declaratia 394 semastrial si declaratia 392 anual ? va multumesc. (vezi toată discuția)
Declaratie 392 Anamaria Gutiu Anamaria Gutiu Avocatii trebuie sa depuna declaratia 392?! (vezi toată discuția)