avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate ArinaC

Activitate ArinaC

Vă mulțumesc. E absolut de acord, dar notarul mi-a comunicat că trebuie să figurăm amândoi pe ambele roluri. De aici... nu mai știu cum să procedez.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca si fostul sot e de acord, la notar. Daca nu, in instanta.

Am un apartament achiziționat în timpul căsătoriei (înregistrat pe numele meu) și coproprietate pe un apartament cu fostul soț. La partaj, mi s-a spus că trebuie să figureze și fostul soț pe rolul apartamentului pe care-l dețin. La primărie nu am primit informații. Doresc un partaj amical, fiecare să rămână cu câte un apartament. Cum pot proceda, știți cumva?
Dețin un apartament (bun achiziționat în timpul căsătoriei) și sunt coproprietară la un apartament cu fostul soț. După divorțul la notar, dorim un partaj amical (fiecare să rămână cu un apartament, fără alte pretenții). La notar mi s-a spus că trebuie să îl includ pe fostul soț în rolul fiscal al apartamentului ce figurează pe numele meu și abia după acest lucru pot face partajul. La primărie, nu am primit informații. Știți ce acte trebuie să duc la primărie? Sau cum se procedează?
Mulțumesc.

gi-jane2 a scris:

Stiam ca de la sectia financiara impart rolul automat, nu a fost necesara o cerere sau prezenta sotilor.
Daca nu va e greu, mergeti cu actul de la casa, buletinele,la sectia financiara si va indruma. Daca trebuie sa vina sotul si nu se poate deplasa, trebuie procura. Dar vedeti intai asa.

Nu vreau eu, trebuie pentru un partaj voluntar.

gi-jane2 a scris:

Dar de ce vreti sa aiba si el pe rol?

În cazul în care sunt titulara rolului fiscal pentru un apartament, dobândit în tipul căsătoriei (așadar, bun comun), cum îl pot înscrie și pe soț.?
Mă interesează chiar un aspect foarte practic (determinat de indisponibilitatea sa temporară). Pot merge eu la oficiul de la primărie, cu acte doveditoare?
Dacă nu abuzez de răbdarea dumneavoastră, ce acte ar trebui să pregătesc. Nu am reușit să aflu căutând pe site-uri.
Cu mulțumiri,
AC