avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate iliana105

Activitate iliana105

Multumesc pentru raspunsul elucidat. O seara frumoasa!
Va multumesc pentru raspuns! O seara frumoasa!
buna seara,

eu sunt angajata cu norma intreaga la un angajator si doresc sa imi deschid un PFA pentru a lucra de acasa la o firma de traduceri. Varianta cu PFA-ul mi-a fost oferita chiar de catre firma de traduceri.
M-ar interesa sa stiu, daca o data deschis acest PFA, eu voi putea sa lucrez in continuare si sa imi mentin contractul de 8 ore la angajatorul la care sunt angajat in prezent cu norma intreaga, si sa activez in acelasi timp si ca persoana fizica autorizata, lucrand de acasa la firma de traduceri.
Este legal, sau trebuie sa renunt la locul de munca unde am contract de 8 ore?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,

Iliana
multumesc frumos pentru raspuns
imi poate raspunde cineva,va rog,cum trebuie procedat cu cazierul judiciar?multumesc
multumesc pentru raspuns.Acest lucru este valabil pentru cazierul fiscal,sa inteleg.In cazul cazierului judiciar cum trebuie procedat?
buna ziua,doresc sa infiintez un SRL si as dori cateva informatii in acest sens.Societatea pe care doresc sa o infiintez va avea un administrator(cetatean roman) si un asociat(cetatean italian).
M-ar interesa sa stiu ce acte implica,tinand cont ca asociatul nu are resedinta in Romania.Am inteles ca trebuie sa prezinte un cazier fiscal si un cazier judiciar.
1.Cazierul judiciar se elibereaza de catre statul italian?Trebuie adus de acolo?
2.Pentru cazierul fiscal este suficient ca asociatul strain sa dea o declaratie la notar unde sa specifice ca nu are datorii fata de statul strain si ca nu e inregistrat fiscal in Romania?
Ma poate lamuri cineva cu niste raspunsuri?
multumesc anticipat
Răspuns la discuția comisie disciplinara
va aduc mii de multumiri pentru raspunsurile date,intr-un fel m-ati indrumat spre decizia care trebuia sa o iau,referitor la ce a spus d-na avocat nini33,as vrea sa spun fatul ca nu am luat eu din proprie initiativa decizia de a trimite acasa angajata ,aceasta decizie a fost luata de catre directorul general si apoi comunicata de mine angajatei,iar comportamentul avut de angajat fata de mine nu a fost unul corespunzator si civilizat,aducandu-mi injurii si amenintari fara ca eu sa ripostez in vreun fel fata de persoana respectiva.
Răspuns la discuția comisie disciplinara
va multumesc mult,mi-ati fost de un real ajutor,o seara buna!
Buna seara ,va rog mult sa ma ajutati,am nevoie urgent de sfatul une persoane care are experienta in domeniul juridic.Eu lucrez la o firma de teecomunicatii pe spozitia de supervisor,ieri am intampinat o situatie extrema la serivici cu unul din angajatii care ii am in subordine: in momentul in care m-am dus si i-am atras atentia asupra faptului ca ceea ce facuse dpdv al muncii sale era gresit ,a inceput sa zbiere si sa tipe la mine spunand ca am ceva personal cu ea,am incercat sa ii explica ca ceea ce ii spun eu e referitor la cum isi desfasoara activitatea si ca nu este tocmai un comportament normal cel pe care il avea ea in acel moment,tipand si totodata deranjand ceilalti colegi ai sai de pe proiect care isi desfasurau activitatea.A inceput sa imi aduca insulte genul:ca sunt o handicapata ,o incomptenta,ca ce mama de bataie mi-ar trage ea mie si ca ma asteapta afara dupa program si ca o sa rezolvam altfel problema.Eu am contactat directorul firmei si i-am explicat situatia si acesta mi-a spus sa o trimit acasa pt ziua respectiva si sa se intoarca la munca azi de dimineata pt a i se transmite oficial ca a incetat colaborarea cu noi.Cand i-am spus acest lucru ei ,nu a fost de acord sa plece acasa pt faptul ca ea a venit la munca si in concluzie nu o pot trimite eu acasa.Intre timp eu am luat declaratii pe baza celor intamplate de la toti muncitorii prezenti ,declaratii in care ei sustin comportamentul ei neadecvat si lipsit de profesionalism.In final directorul nostru s-a prezentat la firma si a convins-o sa mearga acasa.Eu i-am facut referat catre conducerea firmei in care am explicat situatia creata de ea(nu e la prima abatere de genul) si am cerut sa se ia masuri care sa cinste in concedierea persoanei in cauza.Azi de dimineata a avut loc o intalnire intre mine,ea ,director si cei de la resurse umane in care s-a dezbatut cazul.Ea neaga comportamentul pe care l-a avut si declaratiile date de colegii ei de munca care descriu situatia asa cum s-a intamplat.La finalul discutie avute de dimineata suntem puse si eu si ea in situatia de a alege intre continuarea mai departe a dezbaterii cazului intr-o comisie disciplinara si ameliorarea situatiei de comun acord.Eu a doua varianta nu o pot accepta pt ca imi e imposibil sa mai lucrez cu ea si sa conduc niste oameni in fatza carora am fost calomniata si insultata si amenintata de catre ea.Ea a facut plangere cum ca eu i-am limitat ei dreptul la munca si am facut abuz in functie,desi eu sunt acoperita de regulamentul de ordine interioara al firmei si de fisa postului pe care ma aflu,si eram indreptatita sa o trimit acasa deoarece era foarte nervoasa si starea de spirit actuala nu ii permitea sa mai continue activitatea,tinand cont ca clientul nostru pt care lucram nu este din Romania si cerintele sunt foarte mari.Voiam sa va rog daca imi puteti spune ce presupune o comisie disciplinara,din cine e facuta comisia respectiva si cat poate dura cercetarea disciplinara.De asemenea pe durata acestei cercetari exista vreo lege care sa oblige angajatul sa desfaca contractul de munca al ambelor parti implicate in conflict,adica si al meu implicit?Sunt foarte presata de timp si maine pana la ora 10 trebuie sa comunic ce hotarare am luat daca mergem mai departe la comisie sau daca incheiem conflictul de bun accord.Va multumesc mult si astept pe cat repede posibil un raspuns de la dumneavoastra.O seara buna