avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si contractul de munca la un alt angajator
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si contractul de munca la un alt angajator

buna seara,

eu sunt angajata cu norma intreaga la un angajator si doresc sa imi deschid un PFA pentru a lucra de acasa la o firma de traduceri. Varianta cu PFA-ul mi-a fost oferita chiar de catre firma de traduceri.
M-ar interesa sa stiu, daca o data deschis acest PFA, eu voi putea sa lucrez in continuare si sa imi mentin contractul de 8 ore la angajatorul la care sunt angajat in prezent cu norma intreaga, si sa activez in acelasi timp si ca persoana fizica autorizata, lucrand de acasa la firma de traduceri.
Este legal, sau trebuie sa renunt la locul de munca unde am contract de 8 ore?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,

Iliana
Cel mai recent răspuns: iliana105 , utilizator 23:01, 8 Decembrie 2014
Puteti sa va pastrati si locul de munca, nu exista nici o lege care sa va interzica acest lucru
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
Cabinet Expert Contabil, Contabil
Va multumesc pentru raspuns! O seara frumoasa!
PFA nu inlocuieste contractul de munca si nici nu exista o incompatibilitate (ca sa spun asa) intre munca prestata in baza unui contract de munca si munca in baza PFA. Daca sunteti salariata in alta parte nu mai sunteti obligata sa platiti contributia la pensii (CAS)
Multumesc pentru raspunsul elucidat. O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! daca lucrez full time ( 8 ore) ... Ali23.06 Ali23.06 Buna ziua ! Daca lucrez full time ( 8 ore) ca asistent medical , poate incheia un alt contract tot full time 8 ore la o firma unde voi fi agent de vanzari ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca cu 8h? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, se poate ca o persoana sa aiba 2 contracte individuale de munca la 2 firme diferite cu norma intreaga de luni-vineri,fiind trecut la ambele firme cu ... (vezi toată discuția)
Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca simonna38 simonna38 Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca ? multumesc. (vezi toată discuția)