Chiar azi , la stiri , ne arata cum primarul Ontanu intra intr-un imobil impreuna cu Politia Comunitara Sector 2 si evacueaza 16 familii fara mandat si fara sentinta judecatoreasca de evacuare . Comentariile primarului : "a evacuat persoanele intrucat existau reclamatii de la vecini ca se face mizerie si galagie in mod repetat ". IPun aceasta intrebare pt ca am deschis un topic " evacuare chirias" unde mi se explica faptul ca legea nu-mi da voie sa intru si sa evacuez chiriasul (in momentul in care-i expira contractul) . Mi s-a tot explicat ca trebuie sa deschid proces de evacuare . Altfel , risc sa fiu actionata in instanta in Penal si fac puscarie . la fel , mi s-a explicat ca Politia nu intervine in cazul in care doresc sa fac evacuarea .Doar executorul in urma unei decizii judecatoresti . Imi permit sa va intreb , distinsi avocati , care-i diferenta intre cazul meu si ceea ce a facut Primaria ? DC eu in justitie 2-3 ani (daca am noroc) si Primaria in acest mod ?
Imi cer scuze pt greseala gramaticala de la numele subiectului . stiu ca se scrie aceeasi ,(asta ca sa nu fiu " apostrofata "), dar m-am grabit
Asa e...dar ramane vesnica intrebare ... La care ? Pe care sa-l aleg ? Sau cum sa-l aleg ? #-o
Stimate Domn , tocmai aceasta era ideea....de a primi mai multe sfaturi . Ca sa stiu ce decizie sa iau . Sa merg la un avocat asa cum ma trimiteti dvs ....stiu si eu .Si va asigur ca legile respective le-am citit si mi-au fost explicate de catre mai multi avocati Dar daca numai mergand la un avocat pot primii sfaturi, ma intreb dc mai exista astfel de forumuri ?
Astazi am aflat ca exista si cazuri in care judecatorul a hotarat sa nu se intre in proces de evacuare ci sa se treca direct la executare silita in baza Deciziei pe care a dat-o Primaria . Deci mai exista si alte posibilitati . De rezolvarea aceasta , care mie sincer imi pare mult mai simpla , de ce nu vorbeste nimeni ?
Va multumesc pt ajutor
O sa incerc sa scriu putin poate reusesc sa ma fac inteleasa. In dispozitia pe care am primit-o de la Primarie , la art. 3 scrie negru pe alb ca respectiva DECIZIE constituie titlu executoriu dupa indeplinirea formalitatilor de publicitate imobiliara ...etc" (pe care eu le-am facut ) . Asta nu inseamna ca am deja un titlu executoriu si la data la care expira contractul chiriasului acesta se executa fara a fi nevoie sa mai deschid proces ? Asta nu inteleg eu . Ma sfatuiti sa incep proces de evacuare . Am nevoie de 2 titluri executorii ?
Celelalte revendicari pe care le am sunt fie pt terenuri agricole fie fond forestier. Pana la urma le voi obtine si pe acestea , cu siguranta . Terenurile si casele din bucuresti au fost obtinute numai pe cale administrativa de catre sotul meu . Nu am avut nici un proces in Bucuresti pentru retrocedare . Am numai Dispozitii de la Primaria Capitalei .Dar nu despre acestea e vorba .
Probabil este complex cazul meu , dar nu stiu ce alte detalii sa mai dau . Spuneti-mi va rog si le ofer . Nu-mi spuneti de procese va rog inainte de termenul la care expira contractul pt ca tocmai s-a terminat unul pt aacest apartament . Un avocat f binevoitor ne-a convins ca de fapt chiriasul nu mai are contract din 2004 si deci daca-l dam in judecata castigam imediat . A durat aproape 2 ani procesul si nu m-am ales decat cu o gaura in buzunar de 78 mil. Am ascultat de sfatul unui avocat . Nici nu mai stiu cui sa ma adresez.....
ps- Ce alte date despre contractul cu chiriasul trebuie sa mai dau ? El are contract incheiat cu DAFI care in urma unei legi din 2004 inteleg ca a mai fost prelungit cu inca 5 ani . Noi nu am incheiat contract cu el , nu am vrut sa-i luam nici un ban (stiam si ca nu au venituri declarate deci nu avea nici un sens ). Nu vreau bani nici acum de la ei. Vreau doar sa iasa la termen si sa nu mai fiu implicata in alt proces .
Daca-mi este permis as dori sa discutam pe rand cele scrise de dvs.
1. "Chiriasii nu au niciun drept asupra spatiului......etc" .
Sa inteleg ca pot intra acolo fara nici o problema. Nu pot fi acuzata ca i-am tulburat folosirea locuintei cf art 320 CP?
2. In privinta modificarilor din pacate nu pot dovedi nimic. Nu exista o schita a apartamentului in momentul in care a fost repartizat chiriasului , deci nu are rost sa ma leg de asta
3.".....sa faceti o notificare ....etc" . Sincer , m-am gandit sa-l notific in fiecare luna .
4. "...altfel vor fi actionati in justitie pt evacuare urmand a suporta si cheltuielile de judecata ". Aici e o discutie mai lunga . Faptul ca eu ii spun ca va suporta si cheltuieli nu-l va speria absolut deloc . Sotul aduna fier vechi de pe strada si il revinde , ceilalti 2 membrii ai familiei nu lucreaza (mama si baiat de 20 ani) . Deci dc sa iasa de bunavoie ca-l notific eu daca el nu are absolut nimic de pierdut ? Intrebarea mea : daca eu intru in casa fara acordul lui inteleg ca raspund penal . raspunde si el penal pt ca nu elibereaza apartamentul in care eu proprietar nu mai doresc sa stea ? raspund toti pt ca sunt majori ?
Nu stiu ce sa mai fac...incerc sa gasesc chichite care sa-i convinga sa iasa ...sau sa intru eu (ma gandeam chiar sa tai apa si curentul la data la care expira contractul ...dc nu...?). Va rog sa ma credeti ca intotdeauna am urmat calea dreapta , de bun simt. am avut incredere in justitie , mai am trei procese pe rol (tot revendicari) , dar degeaba, pana acum nu am obtinut absolut nimic in justitie . Tot ce mi-a fost retrocedat s-a obtinut numai pe cale administrativa . Procesele dureaza ani multi si fffff multi bani . Pe care incep sa nu-i mai am din pacate . Doream sa va rog sa-mi spuneti daca un astfel de proces de evacuare se poate incepe si inainte de expirarea contractului lui si daca se poate ca in cadrul procesului sa ma reprezint singura (sau sa o faca sotul meu ) , fara sa fiu reprezentata de un avocat .
Stiu ca sunt multe intrebari , dar va mai rog sa-mi raspundeti si la urmatoarea : In dispozitia primita de la Primarie pe langa faptul ca scrie "predarea primirea...etc proces verbal....pe baza consimtamantului propietarilor dat in forma autentica ca vor respecta raporturile cu chiriasii actuali , dispozitiile art. 15 din Legea 10/2001. Totusi la urmatorul articol este prevazut : " Prezenta dispozitie face dovada proprietatii asupra imobilului si constituie titlu exectutoriu dupa indeplinirea formalitatilor de publicitate imobiliara." Intrebarea este : Titlu executoriu in raport cu ce , sau cu cine ? Nu inteleg art. respectiv
Va multumesc inca o data pt raspunsuri
Buna ziua ,
Banuiesc ca voi fi blamata , dar va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie :
Anul viitor expira contractul (prelungirea de fapt) cu Dafi pe care "chiriasii" mei il aveau . Spun "chiriasii" pt ca noi nu am vrut sa incheiem contract cu ei . Mentionez ca este o locatie pentru care ei aveau contract numai pt 3/4 din proprietate. Problema este ca intrarea e comuna si eu nu am acces nici la spatiul meu (pe care ei nu au avut niciodata contract cu nimeni ) . In cazul in care ei nu vor iesi la termenul la care expira contractul eu , cf legii trebuie sa-i dau in judecata , lucru pe care nu doresc sa-l fac...sincer. Ce se intampla daca voi chema pe cineva , imi deschide usa ...si intru in spatiul in care ei nu au contract ? Din cate stiu eu ...(nu m-au lasat sa intru in casa decat o singura data) au facut niste modificari si spatiul respectiv a devenit cumva comun cu restul locuintei lor .
Multumesc anticipat pt raspunsuri