patronii mei mai au o firma pe care au dorit sa o lichideze de prin anul 2007 si au inceput demersurile. administratorulul de la acea societate a fost transferat la aceasta si i-a fost dat ca sarcina lichidarea societatii la care lucrase. Anul trecut , in 2008 a primit amenda ca nu a prezentat nu stiu ce documente in termen pentru a se putea lichida societatea. S-au inceput iar sa se stranga actele si in acel moment a intrat in concediu de cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. in locul ei am venit eu si nu am stiut nimic de aceasta firma pana ieri cand am fost intrebata. ca sa vad in ce stadiu se afla aceasta societate am fost la registru comertului unde mi s-a spus ca firma figureaza in curs de dizolvare din anul 2008 si mia cerut o alta balanta si bilantul impreuna cu certificat fiscal si certificat de la itm , mi-a spus ca in rest sunt toate demersurile facute din 2008. in acest caz societatea mai plateste impozit forfetar daca figureaza in curs de dizolvare inca din 2008? Am vazut la registru patroni care vin cu cereri si sunt chemati peste 30 de zile dar eu am depus cerere din 2008 ca societatea nu mai era activa din 2005 sau 2006.
Buna seara tuturor!
Ma incadrez cu parere de rau si eu in categoria celor care nu se inteleg cu sefii .... Am nevoie de un sfat si de aceea am sa va impartasesc necazul meu .
In luna noiembrie 2008 m-am hotarat sa ma mut cu prietenul meu si am fost nevoita sa- mi schimb domiciliul, adica sa ma mut din Braila in Tulcea. In luna fubruarie 2008 m-am angajat la o firma care se ocupa cu masuratori si schite cadastrale pe post de casiera in cartea de munca dar in fisa postului este mentionat faptul ca trebuie sa tin evidenta contabilitatii primare la trei firme care au aceeasi asociati mai exact : sediul uneia dintre firme este in Tulcea cu punctul de lucru in Bucuresti si cea de-a treia firma in Macin. Pana aici nu am avut nimic de obiectat insa cand m-am angajat salariul meu era de 700.00 lei spunandu-mi ca dupa trei luni va fi marit si sa vin sa negociem. Dupa cele trei luni l-am intrebat daca este disponibil sa vorbim despre salariul meu si mi-a spus sa vin cand ma va chema el. De atunci a inceput calvarul. La orice lucru care nu-i iesea asa cum vroia spunea tuturor din firma ca vreau salariu mare desi de multe ori nu avea nici o legatura serviciul meu cu problema lui. Cand m-am angajat eu am vazut ca tipa si injura pe toata lumea dar am crezut ca nu se va intampla asa si cu mine ... m-am inselat. Am muncit pe rupte cum se spune doar sa nu ajung sa ma jicneasca dar degeaba. Prima data am zis ca ii va parea rau dar nu e genul de om. Cand a plecat administratorul in concediu de odihna a plecat si un baiat care era angajat sa mentina relariile dintre noi si OCPI si asa am ramas in locul administratorului, al baiatului cu OCPI si al meu. Nu va pot spune cat cosmar am avut. Vorbeam cu el seara si ii spuneam programul care urma sa-l am a doua zi si era de acord iar dimineata ma suna sa vin de la OCPI ca are treaba cu mine si ma injura de imi este si rusine sa scriu cate injurii imi adresa, se facea ca nu stie unde sunt si pentru ce problema ma duceam acolo. Am uitat sa va spun ca aceste relati cu OCPI insemna defapt ducerea lucrarilor cadastrale spre avizare, aducerea acestora, solicitarea unor informatii pentru a putea face o lucrare, iar dupa toate acestea avem si o evidenta in firma a acestor lucrari in care trebuie sa scriem beneficiar, telefon , onorariu, executantul sdresa lucrarii, denumirea , iar in momentul in care se duce o lucrare la OCPI primesti in schimb o hartie cu nr de inregistrate si data cand va trebui sa ridicam lucrarea. De multe ori se intampla sa iti dea sa mai completezi ceva in termen de 10 zile iar daca nu te incadrezi iti respinge lucrarea dupa care urmeaza acelasi procedeu. Programul de la OCPI este foarte lejer pentru angajatii de acolo, in sensul ca la ora 9 incep programul, la 12 au pauza de masa iar daca esti in biroul lor la acea ora te da pur si simplu afara pana la ora 13. V-am scris toate acestea ca sa va puteti face o idee cu privinta la timpul pe care il petreci acolo cand in fiecare zi sunt de solicitat informatii, de depus lucrari si de luat lucrari. De la ora 8 cand incep programul si pana la 16 cand termin e destul de aglomerat avand in vedere ca trebuia sa ma ocup si de clienti, contracte, incasari, rai platnici, anuntarea celor care trebuie sa vina sa-si ridice lucrarea, salarii, bonuri de masa si tot ce mai trebuie facut la resurse umane. Cu toate acestea salariul meu a fost marit cu 100.00 lei in luna august. Am fost injurata de familie si nu mai spun ca in fiecare zi spune ca " frecam motul" ( scuzati expresia ). Intr-o zi m-am hotarat sa vorbesc cu el si sa incerc sa-i explic ce ma deranjeaza si sa mai angaeje oameni pentru ca nu pot face fata singura atator probleme. A fost de acord si in cateva zile a adus doua fete sa se ocupe de OCPI. In fata lor din prima zi de munca a lor am fost facuta proasta si in toate felurile posibile, ba chiar mi-a spus ca m-a adunat de pe strada, desi am fost angajat ca la orice alta institutie fara nici un favor. In acel registru in care se scriu toate date despre care v-am scris mai sus erau lucrari la care nu erau completate anumite cam[puri deoarece pentru lucrarile pe care le face el personal se intelege la alte preturi decat autorizatii angajati in firma , sau face lucrari in schimbul unor servicii. V adati seama ca administratorul nu si-a permis sa intrebe de aceste lucruri si chiar daca ar fi intrebat i se raspundea foarte urat, mie o data pentru ca l-am intrebat cat e pretul unei lucrari mi-a spus ca eu o mucoasa ii dau lui lectii cum sa conduca firma, si toate lucrarile lui care nu sunt cu onorariu fix, aveau spatii goale.Problema lui era acum faptul ca lucrarile erau facute dar nu arau "achitate" si nescriind nimic acolo nu mai stia cum a fost impacarea, drept pentru care eu pentru ca administratorul v-am spus era in concediu am foat facuta proasta si in alte moduri urate de fata cu acele fete care erau in prima zi de munca. A luat acel registru si a aruncat cu el pe jos dupa care a facut cu o carioca un semn care sa insemne ca fele se vor ocupa de aceasta treaba nu inainte de a spune ca eu m-am sters cu munca lui la ....va dati seama ca nu puteam sa-i spun nimic. Am plecat acasa foarte suparata si incepand de a doua zi am zis sa-l ocolesc cat mai mult si sa fac doar munca pentru care sunt platita pentru ca are pretentia ca toate actele sa fie facute la zi ( am uitat sa va spun ca toti isi incheiau programul la 16 eu la 17.30 pentru a fi cu toate la zi sau luam actele sa le fac acasa ). La vreo trei zile a avut nevoie de niste informatii si normal ca le-a intrebat pe fete care vazand toate jicnirile lui la adresa mea se credeau foarte destepte iar eu o proasta care nu fusese in stare sa faca ce-i ceruse seful, nu au luat in serios indicatiile date de el iar acum se uitau una la alta. Evident m-a chemat pe mine sa il ajut iar eu chiar nu aveam habar pentru ca nu am mai aruncat nici un ochi la lucrari, le-am lasat pe cele doua. I-am spus atunci de fata cu toti colegii din birou, ( $4 la numar ) ca eu nu mai stiu nimic de cand dumnealui a spus ca nu sunt in stare de nimic ca nu pot completa un registru iar el s-a ridicat dupa scaun si a vrut sa imi traga o palma spunandu-mi ca el ma respecta iar eu nu. C ael mi-a vorbit intotdeauna frumos si eu sunt nerecunoscatoare. As vrea sa stiti ca nu am mai lucrat in domeniul acesta cadastral si am fost nevoita sa invat in doua zile tot despre lucrari doar ca sa nu fie discutii in firma iar acest incident m-a facut s-mi pierd controlul si pur si simplu m-am dus in baie si am inceput sa plang desi nu imi sta in fire acest lucru. Din acel moment nu a existat zi in care sa nu ma jicneasca de parinti , de sot si multe vorbe urate adresate mie. Poate va intrebati de ce indur? Ei bine am un imprumut de 2500.00 lei luati de la firma pentru ca am avut tatal bolnav si a necesitat mai multe internari si nu am avut alta alternativa. M-am angajat ca acest imprumut sa-l restitui cate 500.00 lei la fiecare salariu dar abia luna aceasta va fi oprita prima rata si nu am nici posibilitatea de ai achita integral pe toti ; de aceea am zis sa stau pana in decembrie ca sa imi achit imprumutul si apoi sa plec. Am ddiscutat chiar si cu seful meu despre acest lucru si m-a intrebat de am ajuns la aceata hotarare ( nu am avut niciodata probleme sau neintelegeri cu el in ceea ce priveste contabilitatea firmelor ) si i-am spus ca nu mai suport sa fiu jicnita zilnic pentru orice persoana care lucreaza in firma, ca am si eu demnitatea mea la care el mi-a spus ca eu sunt alintata dar in urmatoarele zile nu a mai zis nimic la adresa mea.Acum a venit din concediu administratorul care am uitat sa va spun este femeie insarcinata in 5 luni. M-am hotarat sa imi i-au si eu concediu 5 zile pentru ca eram foarte stresata si obosita. L-am intrebat direct pe el ca sa nu fie discutii dupa aceaa si mi-a spus ca pot. Mi-am facut cererea , am dat-o administratorului si am plecat. Inca din prima zi am fost sunata sa vin la firma sa rezolv nu stiu ce plati care nu erau urgente, sa fac acte aditionale unor angjati, si multe alte lucruri care normal le facea administratorul sau mai puteau astepta. Astazi 01.10.2008 am fost sunata din nou si am fost intrebat de ce mi-am luat concediu, sa vin la munca si mai mult de atat imi cer scuze pentru ceea ce voi scrie ma facut "stoarfa", va dati seama ca am inchis si cum m-am simtit. M-am hotarat sa nu ma mai duc pentru ca pur si simplu cred ca daca ma duc maine la servici voi pleca la spital de acolo insa nu stiu cum sa procedez cu acel imprumut si mai ales normal este sa-mi predau toate actele contabile cu proces verbal dar imi este teama sa-l anunt personal ca nu voi mai veni la munca pentru ca el mi-a spus sa vin maine la serviciu desi eram in concediu pana luni, imi este teama ca nu imi va semna procesul verbal sau ca va deveni violent. Nu mai vreau nici in preaviz sa mai stau. M-am gandit sa imi inchei luna ( ma refer la actele contabile ) si sa le trimit primn posta impreuna cu un angajament de plata precum ca ii voi plati chiar daca plec din firma impreuna cu o demisie ( am inteles ca la demisie nu e nevoie de preaviz ) , sa imi scot daca e posibil si un concediu medical ca sa nu mai fie nevoie sa dau ochii cu el, sa-mi caut in alta parte. Imi cer scuze ca v-am relatat atatea randuri dar am nevoie de un sfat pentru ca nu mai vreau sa ma mai duc nici macar o zi la munca, si sunt lucruri care nu le-am spus nici sotului meu de frica sa nu vina la birou si sa se ia la certa. Un coleg al meu cand i-a spus ca vrea sa plece s-au luat la bataie si nu as vrea sa se repete si cu mine. V amultumesc !