avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Ina T

Activitate Mihaela Ina T

Buna ziua ! Norma de hrana intra la veniturile salariale? Conf art 13 din OUG 96/ 2003 : În baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale. Norma de hrana se mentine integral, ea fiind platita pt 30 - 31 de zile cat are luna ??? Sau se taie din ea pt programul de 6 ore, avand in vedere ca in Revisal pontajul ramane tor de 8 ore ???
Nu prevede in fisa postului meu ca gestionez si parcul auto, doar magazia cu uniforma de serviciu a colegilor.

Legea gestionarilor o stiu, vroiam sa stiu daca are si ceva norme de aplicare sau altceva corelat in care sa se specifice exact cat si cum se retine din salariu in functie de valoarea bunurilor asa cum zice la art.14 din lege.
Art. 14. -
Ministerele şi celelalte organe centrale stabilesc, în funcţie de complexitatea gestiunilor şi de natura şi valoarea bunurilor, cuantumul garanţiilor în numerar între limitele prevăzute în articolul 12, precum şi ratele la care se referă articolul 13 alineatul 2.

Ministerele şi celelalte organe centrale pot stabili, în cazuri justificate, garanţii în numerar sub minimul prevăzut în articolul 12 sau scutirea de garanţie.

Vreau sa stiu si eu unde sunt prevazute aceste cuantumuri in functie de valoarea bunurilor. Are idee cineva ?
Buna ziua! Sunt administrator la o Politie Locala si am in gestiune magazia cu echipament. Este normal si legal sa mi se opreasca garantie pe intreg patrimoniul institutiei??? Din cate stiu eu din lege ti se poate opri garantie doar pe bunurile directe aflate in administrare ( magazia cu echipament). Si unde scrie anume cate salarii au dreptul sa-ti retina in functie de valoarea bunurilor? sau este la aprecierea lor cate salarii imi opresc indiferent de valoarea bunurilor. Mi se pare un abuz sa mi se retina garantie pe intreg patrimoniul in cazul in care celelalte lucruri sa afla la toti colegii prin birouri (laptop-uri, imprimante, piese de mobilier, inclusiv parc auto).
Eu am studii superioare economice , vreau sa fiu incadrata pe studii superioare pentru vechime in studii superioare . Acest cod Cor se ia in calcul la studii superioare sau nu ? In fisa postului se poate specifica ca necesita studii superioare, iar activitatile intreprinse contin si atributii de contabilitate.

Cornel Vasile a scris:

Deși noua clasificare COR – ISCO 08 nu mai face referire la nivelul de studii necesar, acesta se ia în considerare prin corelarea cu cel stabilit pentru ocupațiile prevăzute în clasificarea anterioară COR ISCO 88
[ link extern ] /

I s-a cerut la ocuparea postului studii economice superioare?

Buna ziua ! Codul Cor 143903 este cu studii superioare , se ia in calcul la calcularea vechimii in studii superioare pentru un economist ?