Bună ziua,am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata în data de 06.03.2023 cu perioada de proba de 90 de zile,cum se calculează sărbătorile legale din această perioadă ? Cind termin perioada de proba avind in vedere ca am avut și 8 zile de concediu medical și 5 zile de concediu de ingrijitor conform legii 283/2022 . Angajatorul vrea să prelungească perioada de proba cu toate aceste zile,...este legal ? Cui mă pot plânge ?...
Mi s-a impus o perioada de proba ,la trecerea pe un post inferior la acelasi angajator de pe un post care includea atributiile de serviciu ale acestuia pe care trec acum ,( din electrician in masinist),... chiar se subordoneaza din punct de vedere operativ si erai obligat prin Fisa postului sa cunosti , sa verifici si sa executi manevrele din postul inferior in lipsa titularului,...intreb cit de lunga poate fi aceasta perioada ,...(care este dispusa din ambitia sefului ) ,...dar mai ales cit este de legala ?
Putem deschide un proces impotriva conducerii sindicale ? ce motive putem invoca ,.,.lipsa de comunicare ?...neprezentarea proceselor verbale ?,...procesul trebuie deschis doar la judecatoria la care este inregistrat sindicatul ?
Buna ziua , in momentul in care conducerea sindicatului face ,,blat ,, cu patronatul si se vede clar asta in veniturile salariatilor si in aplicarea CCM ului in vigoare ,..care sunt pirghiile sindicalistilor sa traga la raspundere liderii ,...biroul executiv ,...adica conducerea sindicatului ,...? Dar mai ales refuza sa comunice cu sindicalistii,...nu prezinta Procesele verbale de la sedintele statutare sau nestatutare cum or fi ele ,pentru ca noi nu stim ,..fiind puncte de lucru in toata tara si pentru sindicalisti este greu sa se mobilizeze ,...cum putem sa-i tragem la raspundere in mod legal ?..