Bună ziua,
Am o întrebare legată de succesiune. Mama mea a decedat în urmă cu 9 ani, iar eu - singurul fiu - și tatăl meu nu am dezbătut încă succesiunea. Dacă o facem acum, firește, vom plăti taxa notarială și impozitul de 1%.
Întrebarea mea este: dacă nu dezbatem acum succesiunea, ci o voi face după decesul tatălui meu, costul va fi același sau dublu, în ideea că la acel moment se vor efectua și operațiunile amânate după decesul mamei?
Probabil că aveți dreptate, dar situația tot absurdă este. Este spațiu comun, dar vecinul îl poate folosi după bunul plac fără acordul meu? Înseamnă că mâine mă pot apuca să pozez aiurea bucăți de țeavă pe peretele lui, spațiu comun fiind?
Bună ziua, am cumpărat recent o garsonieră, iar branșamentul la gaze al apartamentului vecin trece fix pe deasupra ușii mele, deși la etajul inferior un branșament similar a folosit un alt traseu, cu prindere pe planșeu, care e spațiu comun (fix aceeași distanță, este un dreptunghi).
Fostul proprietar al garsonierei mele nu și-a dat acordul pentru fixarea țevii pe peretele său, nici nu i-a fost cerut. Proprietarul apartamentului vecin se disculpă, pe bună dreptate, dând vina pe firma care a conceput avizat și executat proiectul.
N-aș avea o problemă neapărat, dar trebuie să mă branșez și eu și există o grindă din cauza căreia țeava mea ar trebui suprapusă cu cea a vecinului, deasupra ușii, extrem de inestetic.
Dacă cer Distrigazului să impună firmei respective refacerea branșamentului vecinului credeți că am vreo șansă sau trebuie să merg în instanță?