avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O întrebare legată de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O întrebare legată de succesiune

Bună ziua,
Am o întrebare legată de succesiune. Mama mea a decedat în urmă cu 9 ani, iar eu - singurul fiu - și tatăl meu nu am dezbătut încă succesiunea. Dacă o facem acum, firește, vom plăti taxa notarială și impozitul de 1%.
Întrebarea mea este: dacă nu dezbatem acum succesiunea, ci o voi face după decesul tatălui meu, costul va fi același sau dublu, în ideea că la acel moment se vor efectua și operațiunile amânate după decesul mamei?
Cel mai recent răspuns: gabrihelix , utilizator 06:37, 7 Noiembrie 2023
Impozit va fi de 1% pt cota mamei și nimic pt a tatalui.
Asta dacă nu se stabilește o alta impozitare pana atunci.
Nu va fi același costul, pentru ca va fi o succesiune în plus. Vor fi doua.
Dacă va încadrați în 2 ani de la decesul tatălui, veți plăti impozitul doar pe masa succesorala rămasă după mama.
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa aman succesiunea bijoubijou1964 bijoubijou1964 Buna seara . Nu credeam c-o sa ajung aici, dar iata ca s-a intamplat. Suntem 2 surori si mama . Tatal a decedat acum aproape 2 ani, succesiunea nefiind ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mama mea a decedat în octombrie 2021 și eu și ... adinutza61 adinutza61 Bună ziua! Mama mea a decedat în octombrie 2021 și eu și sora mea vrem să deschidem succesiunea. Masa succesorala cuprinde doar un apartament cu două ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire maria dinca maria dinca Buna seara. Am o intrebare legata de dezbaterea unei mosteniri si anume: daca dupa decesul parintilor(tata in 1997 si mama in 2003) nu s-a dezbatut ... (vezi toată discuția)