avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna seara.

Am o intrebare legata de dezbaterea unei mosteniri si anume:
daca dupa decesul parintilor(tata in 1997 si mama in 2003) nu s-a dezbatut mostenirea la succesiune se vor emite doua certificate de mostenitor pentru fiecare in parte sau unul pentru amandoi?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 21:20, 15 Iunie 2014
Se poate face un singur certificat de mostenitor in care vor fi trecuti ambii decedati, in ordinea decesului sau doua certificate de mostenitor pentru fiecare decedat in parte.
Indiferent ca sunt doua acte (certificate de mostenitor) sau unul, ele/el se refera tot la doua succesiuni dezbatute !
Trebuie dezbatuta succesiune dupa ambii defuncti.
Daca ar fi fost 10 defuncti ar fi fost aceeasi situatie juridica.
Multumesc pentru raspuns.
Inca o intrebare:
Impozitarea la stat de 1% pentru depasirea termenului dezbaterii mostenirii se va face conform cu cotele fiecaruia?
Adica la mostenirea tatalui se v-a impozita 1/2 din masa succesorala ca apoi la mostenirea mamei sa se impoziteze 1/2 plus 1/4 din jumatatea sotului.
Sau se impoziteaza direct 2% din toata masa succesorala?
Cate 1% pentru fiecare masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)
Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)