avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Mama mea a decedat în octombrie 2021 și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Mama mea a decedat în octombrie 2021 și eu și ...

Bună ziua! Mama mea a decedat în octombrie 2021 și eu și sora mea vrem să deschidem succesiunea. Masa succesorala cuprinde doar un apartament cu două camere. Tatăl nostru a decedat în 2010. Atunci nu am făcut succesiune. Trebuie făcute separat? Care este data limită la care trebuie deschisă succesiunea, pentru a nu costa prea mult? Cam care sunt costurile? Vă mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:10, 14 Martie 2022
Se pot dezbate ambele succesiuni odata sau separat, in ordinea deceselor.
Daca se implinesc 2 ani de la deces, veti achita in plus si un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
Sunteti scutiti de plata impozitului doar in cazul succesiunii mamei., caci in cazul tatalui s-au implinit deja 2 ani.
Costurile depind de valoarea apartamentului, rezultata din expertiza notariala si calculata in functie de zona, anul construirii blocului, etajul, suprafata, gradul de confort etc etc etc.
Pentru un calcul, va adresati unui birou notarial de la ultimul domiciliu al parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune.1decembrie 2018 tatal meu a decedat si dupa cca 5 luni am initiat ... ele-ion ele-ion 1Decembrie 2018 tatal meu a decedat si dupa cca 5 luni am initiat procedura de succesiune la un birou de notariat respectiv eu prin procura de la mama. Mama ... (vezi toată discuția)
Mama mea a decedat in 16 februarie 2022, fara sa faca succesiune ... vioricadiaconescu vioricadiaconescu Mama mea a decedat in 16 februarie 2022, fara sa faca succesiune dupa tatal meu decedat cu multi ani inainte (2006). Suntem 3 frati. Cand putem deschide ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune mostenire buna ziua, in urma decesului tatalui ... malihinv malihinv DEZBATERE SUCCESIUNE MOSTENIRE Buna ziua, In urma decesului tatalui meu, in anul 2018, am ramas ca mostenitori legali eu, fratele meu si mama noastra ... (vezi toată discuția)