avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a decedat in 16 februarie 2022, fara sa faca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a decedat in 16 februarie 2022, fara sa faca succesiune ...

Mama mea a decedat in 16 februarie 2022, fara sa faca succesiune dupa tatal meu decedat cu multi ani inainte (2006). Suntem 3 frati. Cand putem deschide succesiunea dupa mama noastra si cu ce costuri? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:47, 17 Ianuarie 2023
Succesiunea e deschisa prin însuși decesul mamei.
Procedura succesorala poate fi deschisa oricand.
Costurile depind de valoarea masei succesorale, care se calculează în funcție de expertiza notariala din zona respectiva.
Dacă se împlinesc 2 ani de la deces, veți avea de achitat în plus și un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
Pentru masa succesorala dupa tatăl dvs, veți achita oricum impozit.
Orice parte indreptaita poate demara procedura dezbaterii masei succesorale
Costurile aferente vi le poate comunica numai notarul dupa contabilizarea si evaluarea conform grila notariala a bunurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mama mea a decedat în octombrie 2021 și eu și ... adinutza61 adinutza61 Bună ziua! Mama mea a decedat în octombrie 2021 și eu și sora mea vrem să deschidem succesiunea. Masa succesorala cuprinde doar un apartament cu două ... (vezi toată discuția)
Termen dezbatere succesiune fara taxe suplimentare elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca neinceperea dezbaterii succesiunii dupa moartea tatalui in maxim 6 luni are drept consecinta plata unor taxe ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune- mostenire redialboss redialboss buna seara situatia se prezinta asfel : mama decedata in urma cu 4 ani ; tatal decedat ac. in ... (vezi toată discuția)