Bună ziua, am cumpărat recent o garsonieră, iar branșamentul la gaze al apartamentului vecin trece fix pe deasupra ușii mele, deși la etajul inferior un branșament similar a folosit un alt traseu, cu prindere pe planșeu, care e spațiu comun (fix aceeași distanță, este un dreptunghi).
Fostul proprietar al garsonierei mele nu și-a dat acordul pentru fixarea țevii pe peretele său, nici nu i-a fost cerut. Proprietarul apartamentului vecin se disculpă, pe bună dreptate, dând vina pe firma care a conceput avizat și executat proiectul.
N-aș avea o problemă neapărat, dar trebuie să mă branșez și eu și există o grindă din cauza căreia țeava mea ar trebui suprapusă cu cea a vecinului, deasupra ușii, extrem de inestetic.
Dacă cer Distrigazului să impună firmei respective refacerea branșamentului vecinului credeți că am vreo șansă sau trebuie să merg în instanță?
nu și-a dat acordul pentru fixarea țevii pe peretele său,
Din precizarile dv rezulta ca instalatia se afla pozata in exteriorul proprietatii private respectiv in partea comuna de condominiu
La momentul in care urmeaza sa va bransati furnizorul de utilitati/operatorul economic acredit cu instalarea bransamentului va realiza proiect tehnic adaptat la situatia faptica a consumatorilor deja existenti
Se poate reface,totul pe cheltuiala dumneavoastră,mai ales că este doar o problema de estetică
Partea din afara apartamentului nu mai este peretele dumneavoastră, este parte comună,nu aveți nici un drept asupra lui.Nici măcar să îl zugrăviți cum vă place.
Probabil că aveți dreptate, dar situația tot absurdă este. Este spațiu comun, dar vecinul îl poate folosi după bunul plac fără acordul meu? Înseamnă că mâine mă pot apuca să pozez aiurea bucăți de țeavă pe peretele lui, spațiu comun fiind?
Nu puteți. Vă trebuie un proiect tehnic care trebuie verificat și aprobat de furnizorul de gaz înainte de executare.Teava vecinului a fost montată legal,după ce a fost verificat și aprobat proiectul de execuție.Daca aveți îndoieli mergeți la furnizorul de gaz și cereți proiectul ca să îl verificați și dumneavoastră.Cand vă veți face și dumneavoastră branșamentul de gaz țeava va trece tot prin părțile comune ,veți cere acordul vecinului sau al vecinilor?Pentru că pe logica dumneavoastră așa ar trebui.Nu e așa:firma autorizată să proiecteze și să execute are grijă ca să fie legal totul altfel proiectul nu este aprobat.