avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare conducta gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare conducta gaz

Buna ziua!Lociuesc la etajul 4 al unui imobil al carui uscator a fost vandut si transformat in locuinta.Fara un anunt prealabil, macar din bun simt, ne-am trezit cu o teava de gaz montata deasupra usii noastre, pentru ca vecinul nostru sa se poata bransa la teava de gaz pt montarea unei centrale termice.Intrebarea mea este daca nu era nevoie macar de un acord verbal,daca nu mai mult, pt aducerea de modificari proprietatii comune?cu atat mai mult cu cat teava trece pe deasupra usii mele si traverseaza peretele exterior al bucatariei si am avut surpriza ca atunci cand am vrut sa ies din casa sa rog instalatorul sa se opreasca din gaurit,sa imi spuna ce se intampla.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:58, 28 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform dispozitii oin vigoare
L nr 230/2007
Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Fiind vorba despre parte comuna condominiu,asociatia de proprietari decide schimbarea destinatiei sau aspectului partii comune
Teava de gaze putea fi montata in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata. Proiectul trebuia avizat de catre firma de distributie gaze. Executia lucrarii poate fi facuta doar de o firma autorizata ANRE si agreata de firma de distributie gaze.
Asociatia de proprietari trebuia sa detina avizul vecinilor pentru schimbarea destinatiei uscatorului.
Inteleg ca nu stiati de schimbarea destinatiei podului. Este interesant de aflat in ce conditii banesti (in mod normal favorabile tuturor proprietarilor de apartamente de pe scara) s-a decis de catre asociatia de proprietari schimbarea destinatiei uscatorului.
Asociatie de proprietari din care fac si eu parte.Ce pot face eu acum?Stiu ca uscatorul a fost vandut de catre locatarii imobilului cu ani in urma, fiind racordat cu incalzirea la Termoficare.Ok, e parte comuna, dar eu ca proprietar nu am nici un cuvant de spus in privinta proiectului, daca e ok sa mi se gaureasca peretii de deasupra usii de intrare in apartament,sa ni mi se arate proiectul si sa mi se spuna ca au fost gauriti peretii pentru ca era drumul cel mai scurt?!Nu avea si asociatia de proprietari un cuvant de spus inainte de realizarea proiectului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
Mihaela L., utilizator
Sesizati asociatia de proprietari in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Imi este greu sa inteleg cum poate traversa teava peretele exterior al bucatariei dvs. in conditiile in care gaurile in/ prin bucatarie nu pot fi date decat cu acordul dvs. sa patrunda lucratorii in apartament. Nu va obliga nimeni sa va dati acordul pentru facut gauri in casa dvs. daca nu ati fost de acord inainte de a se face proiectul.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava gaz pe peretele apartamentului meu margot80 margot80 Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna, in prima cladire, la parter. Bransamentul la gaz a fost facut in 1991 pentru cladirea A (in care locuiesc la parter) ... (vezi toată discuția)
Teava de gaze a vecinului trece prin apartamentul meu sandyprs sandyprs Buna ziua in apartament am o teava de gaz pe care eu nu o folosesc, intrucat am centrala si m-am legat cu teava mai groasa la usa. Asa am gasit teava ... (vezi toată discuția)
Echipamente electronice pe peretele exterior Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema destul de comuna: pe unul din peretii exteriori ai apartamentului meu a rasarit un val de cablu si o cutie continand probabil ... (vezi toată discuția)