avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teava de gaze a vecinului trece prin apartamentul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teava de gaze a vecinului trece prin apartamentul meu

Buna ziua in apartament am o teava de gaz pe care eu nu o folosesc, intrucat am centrala si m-am legat cu teava mai groasa la usa. Asa am gasit teava respectiva cand am cumparat. Eu vreau sa renunt la acea teava deoarece nu o folosesc, insa vecinii de deasupra nu sunt de acord. Ce pot face legal sa nu mai am acea teava in casa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sandyprs , utilizator 14:12, 11 Iulie 2017
Daca vecini dvs.sunt racordati la acea teava nu ptueti face nimic fara acordul lor,eventulal fara aviz firma gaze.
Ideea este ca de 10-12 ani nu mai sta niciun vecin pe acea coloana (sunt plecati in afara), iar teava este fisurata. Pot sa fac o cerere la distribuitorul de gaze sa schimbe traseul acelei tevi?Cum este legal sa procedez?
Sesizati de urgenta, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, firma de distributie gaze daca teava de care amintiti este fisurata. Exista risc de incendiu si/ sau explozie in orice moment.
La vechile blocuri, initial teava de gaze care alimenta aragazurile din apartamente trecea prin plansee de la un etaj la altul, prin interiorul apartamentelor. Cand s-a inceput montarea de centrale de apartament, teava de alimentare cu gaz a acestora sa proiectat si montat in exteriorul blocului sau prin casa scarilor.
Solutia probabila va fi intreruperea/ blindarea gazului pe respectiva teava, care in fapt nu va afecta momentan pe nimeni daca proprietarii lipsesc din tara.
Trebuie intocmit un proiect care sa prevada racordarea vecinilor de deasupra la teava de gaze unde sunt racordate centralele termice de apartament deja montate. Vecinii vor fi nevoiti sa plateasca proiectul si executia racordului daca vor dori sa aiba gaz la bucatarie.
Va multumesc pentru raspunsuri. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava gaz pe peretele apartamentului meu margot80 margot80 Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna, in prima cladire, la parter. Bransamentul la gaz a fost facut in 1991 pentru cladirea A (in care locuiesc la parter) ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala). keen_boy keen_boy Buna seara, Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum. Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz ... (vezi toată discuția)
Montare conducta gaz Mihaela L. Mihaela L. Buna ziua!Lociuesc la etajul 4 al unui imobil al carui uscator a fost vandut si transformat in locuinta.Fara un anunt prealabil, macar din bun simt, ne-am ... (vezi toată discuția)