avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Echipamente electronice pe peretele exterior
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Echipamente electronice pe peretele exterior

Buna ziua,
Iata o problema destul de comuna: pe unul din peretii exteriori ai apartamentului meu a rasarit un val de cablu si o cutie continand probabil echipament al operatorului respectiv (banuiesc ca RDS). Nu mi-a batut nimeni la usa sa ma intrebe daca sunt de acord, daca doresc sa-mi gaureasca peretii,etc. Presupun ca au aprobare de la asociatie, dar e tot o presupunere. Deci, pur si simplu a aparut din spuma marii. La fel de tacit le-am dat si eu jos, deoarece mi-am izolat exterior apartamentul, si pentru ca aparurera infiltratii de la atatea gauri cate au dat ei, iar acum respectivele echipamente atarna de o teava care trece pe-acolo.
Intrebare: Al cui este peretele exterior? Stiu ca este absurd, dar chiar daca bunul simt ma face sa cred ca este al meu, poate a gasit cineva ceva contrar prin Legea nr. 230/2007...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:39, 19 Noiembrie 2008
Peretele exterior al blocului este proprietate comuna a asociatiei, nu este al Dv. personal. Problema este a Dv pentru ca de la o vreme RDS-ul isi face cuib prin toate blocurile, obtin aprobari de instalare a infrastructurii si apoi o echipa de nepriceputi ajung in pragul de a darama peretii.
Asociatia trebuie sa se implice si sa le ceara sa-si modifice proiectul infrastructurii. Va incurajez, dar eu am o experienta nefericita cu aceasta companie. Suportam de cateva luni bune si vom mai suporta ani de zile o mizerie de lucrare facuta de ei la modul cel mai amatoristic posibil.
1.Bun, atunci din ce este constituit dreptul de proprietate asupra apartamentului? Serios, ce este al tau dintr-un apartament si ce este "la comun"?
2.Si apropos, asociatia poate foarte bine sa-si dea acordul pentru montarea diverselor chestii, dar n-ar trebui si acordul locatarului care din nefericire se afla acolo?
Dintr-un apartament este al tau tot ce este partea interioara, peretii dintre doua apartamente apartin in mod egal vecinilor; daca vreti sa faceti o gaura in peretele comun cu vecinul trebuie sa aveti si acordul lui. Peretele intre ap. Dv si hol este pe dinauntru proprietatea privata, pe dinafara proprietate comuna. Toate aceste aspecte sunt cuprinse in Acordul de asociere intocmit la momentul constituirii asociatiei de proprietari. In principiu ce este inauntrul apartamentului este proprietate privata, ce este in exterior este comuna. Exceptie fac zidurile comune cu vecinii si toate tevile de gaz, apa, caldura care strabat coloana de apartamente (numai ce e vertical, orizontala tevilor va apartine Dv.
Da, asociatia, prin presedinte trebuie sa tina cont de proprietarul direct interesat de vreun aspect sau altul, dar va intreb eu pe Dv.: credeti ca a cerut RDS-ul acordul presedintelui cand au inceput sa gaureasca peretii?...Eu va spun sigur ca nu sau, oricum, nu au tinut cont de pretentiile asociatiei. Cum v-am spus la RDS sefii stau ascunsi prin birouri si-i trimit pe teren pe lucratori care azi sunt...maine nu-i mai gasesti la firma....ca-i roteste mai ceva ca titirezul. Cand vrei sa sesizezi un ceva anume...te trimit de la Ana la Caiafa...si dau vina unii pe altii...si tot nu-ti rezolva problema. Eu n-am mai pomenit o firma cu atata incapatanare in a persista in lucrare prost facuta sau greseli in contabilitate ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gauri in peretele exterior adrianmagher adrianmagher Ruda unei vecine de pe scara si-a luat voie sa imi gaureasca peretele exterior, perete care margineste curtea comuna - locuiesc la parter, ca sa isi ... (vezi toată discuția)
E necesară aprobarea asociației de proprietari pentru a fi legat la cutia rcs-rds? marianliviuh marianliviuh Mă confrunt cu urmatoarea problemă. Locuiesc la parter iar pe casa scării este instalată o cutie RCS-RDS. In momentul cand au venit cei de la cablu pt a ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna winter_wind winter_wind In cazul in care v-ati mai intalnit cu o situatie asemanatoare, va rog sa furnizati o solutie la urmatoarea problema: un prestator de servicii, furnizor de ... (vezi toată discuția)