avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietate comuna

In cazul in care v-ati mai intalnit cu o situatie asemanatoare, va rog sa furnizati o solutie la urmatoarea problema: un prestator de servicii, furnizor de televiziune prin cablu, vine sa gaureasca in scara blocului si sa amplaseze, dupa bunul plac, instalatii pe peretii exteriori ai unor apartamente.
proprietarii in cauza cum pot refuza aceasta? care este cadrul legal?
sau daca s-au inteles cu administratorul e ok?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 19:26, 28 Ianuarie 2010
Inainte sa inceapa sa gaureasca toti peretii aiurea trebuiau sa prezinte un proiect , o schita de instalare a cablurilor electrice!Ati discutat cu adiministratorul?
B-)
astia care gauresc sunt simpli angajati...cica ar avea acordul asociatiei, iar administratorul lipseste.
poate cadea situatia sub incidenta art. 23 din normele de aplicare ale legii 230/2007 care prevade - Spatiile din proprietatea comuna pot fi utilizate de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune, potrivit art. 39 din Legea nr. 230/2007?
winter_wind a scris:

sau daca s-au inteles cu administratorul e ok?

Sunteti pe aproape de raspuns.
O firma de cablu stie ca trebuie sa aiba acceptul asociatiei pentru a instala, a intra cu instalatia intr-un bloc.
Acest accept este dat de conducerea asociatiei, adica de preserdintele asociatiei si nu de administrator.
Pentru ca ati intrebat daca ne-am intalnit cu o situatie asemanatoare, va spun ca ne-am confruntat de mai multe ori cu asemenea situatii. Concret vin 2-3 sau 7 vecini cu reprezentantul firmei de mana si solicita acordul presedintelui pentru a se instala o noua retea ( ca firma e buna, ca asigura ...). Presedintele pune eventual anumite conditii de program de lucru, de curatenie, o taxa fixa sau o contributie lunara a firmei la fondurile asociatiei, etc. Semneaza un document, un accept si oamenii se apuca de lucru. Sigur ca si daca se afiseaza acest document nu vor sti, nu vor vrea sau nu vor avea timp sa-l citeasca nici jumatate din proprietari.
Asa ca ne-am trezit si noi cu rexclamatii si suparari din partea unor proprietari care au crezut ca o firma instaleaza cablurile si gauresc peretii "dupa placul lor", fara acordul nimanui, etc.
Asa ca interesati-va la presedintele asociatiei. Sigur ca stie si administratorul de acest lucru dar acceptul este dat de presedinte.
~ Conținut șters la cerere ~
de exemplu: la mine in oras a aparut o noua firma de TV/internet/telefonie.
ca sa poata veni in oras (pe blocuri, pe scari cu cablurile lor) au venit si au luat semnaturi de la 50+1 ap/scara cu acordul de a monta acele cabluri pe casa scarii. in baza acestui acord, au putut gaurii planseele si extinde reteau si pe scara noastra.
daca nu au acordul proprietarilor sau a conducerii asociatiei...aceste cabluri sunt montate ilegal (cred).

dar mergeti la firma respectiva, vorbiti cu seful lor de acolo, si vedeti ce va raspund...daca din partea asociatiiei sau proprietarilor nu e semnat nici un acord.

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna pe cote parti, fortata si perpetua marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: Ieri, au venit niste domni, angajati ai unei firme care ofera servicii de televiziune prin cablu, si au inceput sa ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)