avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate comuna pe cote parti, fortata si perpetua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate comuna pe cote parti, fortata si perpetua

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: Ieri, au venit niste domni, angajati ai unei firme care ofera servicii de televiziune prin cablu, si au inceput sa dea gauri prin tot blocul si sa instaleze fire. Ei pretind ca au o autorizatie de la primarie, dar, din cate stiu eu, accesoriile apartamentelor(scarile, peretii care nu apartin vreunui apartament etc.) sunt proprietate comuna(fortata si perpetua) a proprietarilor apartamentelor blocului, iar asta inseamna ca e necesar acordul tuturor proprietarilor apartamentelor blocului nostru pentru a a-si instala ei cablurile. Astept parerile voastre
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:46, 2 Februarie 2011
Probabil au acordul comitetului executiv al asociatiei de proprietari, acordul presedintelui asociatiei. Nu trebuie acordul tuturor proprietarilor.
Primaria nu acorda autorizatie la operatorii de cablu/telefonie ,fara dovada acordului asociatiei de proprietari
In multe cazuri ,ca si in cel relatat de dvs ,operatorul a fortat realizarea de contracte prin asigurarea bazei tehnice la nivelul imobilului,astfel incat sa poata determina incheierea de contracte individuale,care in final " acopera " maniera de ocupare spatii pentru pozitionare baza tehnica.
Este practica similara ca si in cazul operatorului national de telefonie ,care initial invoca necesitatea pozarii de cabluri,dupa care suplimentar solicita si acordarea de spatii de inchiriere pentru repartitoare/relee etc
Va multumesc pentru raspunsuri! Eu am vorbit cu administratorul si mi-a spus ca l-a chemat primarul si i-a pus in vedere faptul ca o sa vina cei de la firma de cablu si o sa-si instaleze cablurile. El nu si-a dat niciun acord si nici presedintele asociatiei de proprietari.
Inseamna ca primarul are oarece rude sau prieteni in bloc sau si mai rau....o iesi de-un pesches ...... Nu se face asa ceva! Administratorului nu, ca el este angajat si nu are a decide nimic intr-o asociatie, dar presedintelui ar fi trebuit sa i se ceara acordul.
Mda, primarii astia!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E necesară aprobarea asociației de proprietari pentru a fi legat la cutia rcs-rds? marianliviuh marianliviuh Mă confrunt cu urmatoarea problemă. Locuiesc la parter iar pe casa scării este instalată o cutie RCS-RDS. In momentul cand au venit cei de la cablu pt a ... (vezi toată discuția)
Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Conditii de aprobare a unei lucrari in zona comuna dintr-un imobil cu ap proprietate personala mariaba mariaba Intr-un imobil de 7 nivele cu apartamente proprietate personala exista cablu TV tras prin strapungerea tuturor etajelor si alt cablu subteran, optic. Se ... (vezi toată discuția)