avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia & provider de cablu TV, internet, telefonie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia & provider de cablu TV, internet, telefonie

Buna ziua! Am o intrebare.

1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia refuza sa mi-l prezinte.
Politia a declarat initial ca nu e de competenta lor.

2. Doar semnatura unor locatari poate tine locul unui contract si RDS/RCS poate sparge scara blocului si monta in usa 24 de cabluri fara semnatura mea pe tabel?

Va mutumesc anticipat! Cosmin!
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 12:14, 12 Aprilie 2010
Daca nu sunteti parte in acel contract nu puteti solicita o copie de la RDS/RCS.
Pentru a monta cabluri la apartamente, individuale , nu este necesara semnatura asociatiei.
Daca este o lucrare ce este benefica intregului bloc si necesita autorizatie, atunci se solicita acordul asociatiei.
Firmele care instaleaza cabluti de internet, tv, telefonie pe casa scarilor de blocuri fac demersuri catre presedintele asociatiei. Presedintele poate sa le accepte efectuarea lucrarii si in functie de solicitatea proprietarilor. Nui e nevoie si nu e obligatoriu ca toti proprietarii sa-si dea acordul. Nu se face, de obicei, un contract pentru efectuarea instalatii, dar se poate incheia un contract intre asociatie si firma de cablu prin care aceasta se obliga sa plateasca o taza lunara asociatiei, sa puna gratuit la sediul asociatiei un cablu, calculator, telefon, etc.
RDS/RCS are nevoie de autorizatie pentru a se cupla cu transformatorul de la contuarul de pe casa scarii, tinand cont ca factura la curent se imparte la fiecare locatar?
Are voie sa spaga scara la 5 cm de usa mea, si sa puna 24 de cabluri lipite de contuarul de gaz?
Nu trebuie sa aiba un proiect si o autorizatie de constructie?
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
ContSters140065, utilizator
Dv ati citit cate ceva din ce am scris mai sus?
Nu conteaza cum se numeste firma domnule. Daca proprietarii vor sa aiba telefon, televiziune, internet si mai stiu eu ce serviciu de comunicare-informare-desteptare, atunci trebuie sa-si dea acordul pentru aceste instalatii. Dar nu trebuie ca toata lumea din bloc sa fie deacord ca 5-10 proprietari sa beneficieze de aceste utilitati. Daca firma instaleaza cablu e normal, economic, comercial sa-l istaleze pe langa usile tuturor pentru a fi usor sa se aboneze oricine fara costuri suplimentare.
Nu trebuie autorizatie de constructie.
Acum sa nu va suparati pe mine dar eu cred ca si daca ar avea si v-ar prezenta o autorizatie de constructie , dv tot impotriva instalarii cablului ati fi. A tipat si la noi pe scara un proprietar ca "astia consuma curent si-o sa ne usuce la plata". Un meserias ia aratat ca s-a legat cu cablul electric inainte de contorul asociatiei. Atunci vecinul a devenit si mai agresiv si-a amenintat ca anunta imediat Politia ca "se fura curent din avutul poporului". Au decuplat meseriasii imediat si si-au adus un generator de curent electric cu motor in fata blocului.
Dupa 3 ani acelasi vecin a devenit clientul acelei firme.
Cei care erau acasa au iesit si nu le-au dat voie sa perforeze scara blocului, in fata usi lor, eu fiind la servici, am pe peretele meu si in fata usii mele cablurile RDS/RCS si UPC.

Credeti ca este normal ca la apartamentul meu atarna toate cablurile?

SI eu dupa cum vedeti sunt cuplat la internet dar nu am dus 24 de cabluri in usa nimanui, nu am afectat structura blocului, nu am injuriat nici un vecin, si cred ca asociatia de locatari trebuia sa anunte instalarea cablurilor care se puteau face pe un perete care nu afecta nici un locatar.

Poate maine mai gasesc inca 2 tablouri puse pe peretele meu si totul este normal pentru ceilalti, pentru ca ei nu sunt afectati, in caz ca vor sa vanda apartamentul.

Asa ca imi pare foarte rau ca suntem in contradictoriu, dar este foarte usor, sa-ti spui parerea fara sa fii afectat de acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
ContSters140065, utilizator

Alte discuții în legătură

Conectare internet-conflict cu asoc de proprietari bodo_80 bodo_80 Buna seara, Ma lovesc de o rpoblema in alegera provider-ului de internet din bloc. Doresc sa imi instalez RDS&RCS si Presedintele Asoc de Proprietari nu ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Instalare cablu de internet de catre furnizor - contract cu asociatia de proprietari Elvik Elvik Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari in blocul in care locuiesc. Am constatat existenta unui cablu aerian de internet instalat de un furnizor local ... (vezi toată discuția)