avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conectare internet-conflict cu Asoc de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conectare internet-conflict cu Asoc de Proprietari

Buna seara,

Ma lovesc de o rpoblema in alegera provider-ului de internet din bloc.
Doresc sa imi instalez RDS&RCS si Presedintele Asoc de Proprietari nu isi da acordul ca cei de la RDS sa isi instaleze aparatura in bloc. Situatia este urmatoarea:
In momentul de fata exista ca si firme de net in bloc Milenium, DeckNet si UPC. de asemenea, Milenium si UPC ofera si televiziune prin cablu.
RDS a preluat firma DeckNet si implicit toti abonatii DeckNet. ei doresc sa schimbe toata infrastructura deckNet si pentru asta au nevoie de acordul Asoc de Proprietari.
Eu am internet de la DeckNet si TV de la UPC dar doresc sa trec la RDS si la net si la TV.
Milenium, DeckNet si UPC folosesc energie electrica din consumul comun al blocului.
Milenium si deckNet platesc lunar 40 ROn respectiv 35 RON, bani trecuti ca chirie ca folosesc peretele blocului.
UPC, desi consuma curent, nu plateste nimic.
RDS va monta echipamente care nu vor conusma deloc curent de la bloc, vor lua direct de la Electrica, avand contract cu ei in acest sens si din aceasta cauza ei nu doresc sa plateasca nimic catre Asoc de Proprietari.
Si din acest motiv, ca RDS nu vrea sa plateasca nimic, Presedintele Asoc de Prop nu vrea sa isi dea acorsul ca RCS sa isi instaleze echipamentele in bloc.

Se poate face ceva? Eu doresc neaparat RDS, nu vreau sa aleg Milenium.

Va multumesc si astept raspuns.



Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:48, 6 Iunie 2008
Potrivit Legii 230/2007 majoritatea locatarilor poate decide in ceea ce priveste proprietatea comuna. In ceea ce priveste plata, cred ca aceasta ar trebui sa reprezinte pe langa consumul de curent si folosinta spatiului comun, asa numita chirie. in mod normal aceste fonduri se folosesc pentru renovarea sau orice alte necesitati legate de imobil (refaceri fatade, izolaie termica, zugraveli, etc.).
Vad in primul mesaj reflectarea unei perceptii generale: asociatia e o entitate straina de proprietarii din bloc... Ei bine, nu e asa! Asociatia e formata din proprietarii din bloc, nu din presedinte, administrator, comitete si comitii si ce-or mai fi pe-acolo. Deciziile se iau in adunarea generala, deci fiecare proprietar are un cuvant de spus.

Mi se pare excesiv ca cei de la RCS refuza sa plateasca pentru folosirea spatiului de pe scara, chiar daca nu folosesc curent. CU asa o atitudine, sincer nici eu nu le-as da nimic... Din pacate, RCS a devenit mare, prea mare sa-si mai incapa in piele. Ce bine era acum cativa ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)
Consum curent telekom terentetalharu terentetalharu Buna seara, sunt președintele unei Asoc de Prop. Blocul este din construcție cablat de Telekom (Romtelecom), recent am constatat ca instalațiile montate ... (vezi toată discuția)
Pe ce bază își amplasează furnizorii de internet echipamentele în spațiile comune ale blocului, consumând curentul electric plătit de membrii asociației? dumitrucera dumitrucera Pe ce baza, furnizotii de internet, isi ampalseaza echipamentele in spatiile comune ale blocului, conectandu-se si la prizele de curent electric ale ... (vezi toată discuția)