avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia & provider de cablu TV, internet, telefonie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia & provider de cablu TV, internet, telefonie

Buna ziua! Am o intrebare.

1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia refuza sa mi-l prezinte.
Politia a declarat initial ca nu e de competenta lor.

2. Doar semnatura unor locatari poate tine locul unui contract si RDS/RCS poate sparge scara blocului si monta in usa 24 de cabluri fara semnatura mea pe tabel?

Va mutumesc anticipat! Cosmin!
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 12:14, 12 Aprilie 2010
1. Contractul intre asociatie si provider poate sa va fie pus la dispozitie sa-l cititi, dar nu vad cu ce va incalzeste acest lucru. E deja un contract in functiune si el nu mai poate fi reziliat din moment ce lucrarea s-a si facut. Ca nu vi se pune la dispozitie de catre asociatie, il puteti consulta la sediul firmei providerului.

De reclamat, nu aveti unde reclama un contract, decat daca acesta este facut de natura sa va creeze prejudicii personale. Or atarnarea cablurilor pe pereti nu este un prejudiciu personal, pentru ca ele sunt montate pe proprietatea comuna, desi spuneti ca sunt "la usa Dv.", nu pe usa Dv.. Contestatia la modul cum intelege firma sa-si monteze infrastrucura o faceti catre conducerea asociatiei, eventual semnata de mai multi proprietari care va impartasesc opinia.

Din experienta personala va spun ca va luptati cu morile de vant. Conducerea asociatiei nu poate interveni direct pe aceasta infrastructura, iar providerul este insensibil la tot felul de reclamatii.
Eventual asociatia Dv., ca persoana juridica care a semnat contractul, poate face reclamatie la ANPC pentru mizeria de montare a cablurilor.

In privinta curentului pe care il consuma daca cablarea s-a facut dupa contorul scarii, providerul plateste o chirie tocmai pentru a acoperi aceasta cheltuiala. Deci Dv. nu platiti nimic din curentul electric folosit de acesta. Daca cablarea s-a facut inainte de contor, atunci providerul are contract separat cu Electrica.

Da, providerul trebuie sa aiba un proiect de executie a lucrarii, avizat de conducerea asociatiei si care trebuie sa existe langa contract. Nu cred ca exista asa ceva (tot din experienta proprie va spun).

:offtopic:
Dv. ati pus niste intrebari la care utilizatorii care au ceva de spus, spun. Nu va puteti astepta sa va dea toata lumea dreptate si trebuie sa va asumati si raspunsuri neconvenabile. @adriantot v-a raspuns in mod obiectiv, nici ca-i pasa, nici ca nu-i pasa. V-a dat un exemplu, eu va pot da exemplu din blocul meu care sa va dea dreptate...... dar asta e, la o intrebare exista mai multe puncte de vedere si mai multe solutii, dupa cum stie sau isi inchipuie ca stie fiecare .....
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
elga50, moderator
pentru spargerile din plansee este nevoie de un proiect avizat de ISC fiind chiar indicata studierea cartii tehnice a blocului, prin aceste plansee fiind inglobate si instalatii electrice. chiar la mine in bloc, cind au venit reprezentantii acestei firme sa faca acele sparturi, i-am avertizat asupra acestui aspect si m-au ignorat. evident, inevitabilul s-a produs .... doi vecini au ramas fara energie electrica si au urmat reclamatii la politie si MLPAT (de acolo trebuia atunci autorizatia), electrica facindu-le deviz consistent pentru inlocuirea coloanelor sectionate iar firma primind amenzi din partea MLPAT si politiei
oricum, legea 230/2007 va da dreptul sa aveti acces la orice document al asociatiei (aviz domnului avocat, care nu cunoaste aceasta prevedere legala), implicit si la acest contract
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
ContSters62736, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conectare internet-conflict cu asoc de proprietari bodo_80 bodo_80 Buna seara, Ma lovesc de o rpoblema in alegera provider-ului de internet din bloc. Doresc sa imi instalez RDS&RCS si Presedintele Asoc de Proprietari nu ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Instalare cablu de internet de catre furnizor - contract cu asociatia de proprietari Elvik Elvik Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari in blocul in care locuiesc. Am constatat existenta unui cablu aerian de internet instalat de un furnizor local ... (vezi toată discuția)