Ruda unei vecine de pe scara si-a luat voie sa imi gaureasca peretele exterior, perete care margineste curtea comuna - locuiesc la parter, ca sa isi montele suruburi pt sarmele de uscat rufe. Mi-a dat 8 gauri cu bormasina, unele de peste 20 cm adancime, peretele avand grosimea de 35 cm. Mentionez ca blocul este construit in 1938, este pe lista cladirilor expertizate seismic, clasa U3, in clasa urgente iar gaurile sunt date in linie. Cred ca mi-a slabit rezistenta peretelui in eventualitatea unui cutremur. Mentionez ca nu avem asociatie de locatari!
As putea sa o dau in judecata? Vreau sa o determin sa le scoata si sa imi repare gaurile si sa le revopseasca
Neavand asociatie de proprietari va fi complicat de judecat cazul pentru ca in lipsa raportarii la legea 230/2007, cea pentru asociatiile de proprietari, nu se stie al cui este acel "perete exterior" : este al proprietarului sau este parte comuna....?
Pai si acum ce facem, daca nu este aplicabila legea 230/2007 credeti ca nu se mai solutioneaza procesul sau credeti ca tot ce inseamna coproprietate tine doar de legea respectiva? NU! Exista norme si pentru "peretele exterior" si pentru "partea comuna" si pentru "cladirile incadrate in categorii speciale" si pentru alte obligatii de "buna vecinatate" samd. In concluzie, nu va fi complicat de judecat "cazul".
Nu doar ati intrebat, ci ati si afirmat "va fi complicat de judecat cazul pentru ca in lipsa raportarii la legea 230/2007, ..."
Dpdv procesual dansul este reclamant, dpdv substantial dansul este fie un titular al dreptului de proprietate, fie un titular al unui dezmembramant al dreptului de proprietate, fie un posesor si asa mai departe ...insa nu asta este esenta problemei.
(asta asa, strict la ce ati intrebat in ultimul mesaj, dar daca aveti si alte nelamuriri le putem lamuri)